Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Eesti juhatab sisse üleilmse looduslike kiudude aasta (2008-09-03 12:52:21)

 

Alates 1. septembrist on Roomas Ülemaailmse Toidu- ja Põllumajandusorganisatsiooni (FAO) peakorteris üleval näitus Eesti tekstiilikunstist.

ÜRO on kuulutanud 2009. aasta looduslike kiudude aastaks ning selle ettevalmistamiseks toimub FAO-s juba tänavu oktoobris esinduslik ülemaailmne konverents. 2008. aasta on aga Eesti iseseisvuse rajamise 90. juubeliaasta. Selline asjaolude kokkusattumine pakub hea võimaluse Eesti tutvustamiseks oma kõrgetasemelise tekstiilikunsti kaudu. Roomas eksponeeritav näitus võimaldab elegantsel viisil tutvustada ka Eesti seisukohti maaelu edendamiseks, viidates muuhulgas võimalusele anda põllumajandustoodangule eriti kõrge lisandväärtus kunstilise tegevuse kaudu. Ka kogu Euroopa Liidu sõnum põllumajanduse ja maaelu seostest ja arengust rõhutab kõrge lisandväärtuse andmist nii toidule kui kiududele.

Väljapanekul on esindatud kolmkümmend tööd kaheksalt kunstnikult (Tiina Puhkan, Liisa Tomasberg, Liisa Kallam, Piret Valk, Elna Kaasik, Aune Taamal, Maasike Maasik, Kadri Viires). Kõik eksponeeritud tööd on tehtud looduslikest kiududest nagu näiteks vill, siid, lina ning kasutatud on isegi turbakiudu.

Näitus toimub FAO peahoone esinduslikus ja avaras aatriumis. FAO peahoones töötab üle tuhande inimese, lisaks sellele käivad seal igapäevaselt töökoosolekutel ligi 190 riigi esindajad. Näitus on korraldatud Tekstiilikunstnike Liidu poolt koostöös välisministeeriumi ja põllumajandusministeeriumiga.

Kadri Viirese poolt koostatud näitus on üleval kuni 12. septembrini ning selle pidulik avamine toimub neljapäeval, 4. septembril.

Allikas: põllumajandusministeeriumi 3.09.08 pressiteade.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.