Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Daalia rabavad värvi- ja vormimängud (2008-09-02 09:28:44)

 

Daalia kodumaa on Mehhiko. Sajandeid tagasi teati daaliaid peamiselt loomatoidutaimedena. Asteegid söötsid inuliinirikkaid juuremugulaid loomadele. Indiaanlased kasutasid daaliavarsi mägiojadest vihmavee allajuhtimiseks. Rahvameditsiinis on daaliat kasutatud põie- ja neeruhädade puhul.

Daalia perekonnas on 35 liiki mitmeaastaseid rohttaimi ja poolpõõsaid. Poolpõõsad on sellised taimed, mille varred on alumises osas puitunud, tipuosas aga rohtsed. Nende kodumaa on Mehhikost Colombiani. Kõige rohkem kasvab erisuguseid daaliaid looduslikult Mehhikos, enamasti mägedes. Daaliatele on iseloomulikud jämedad juuremugulad, mis säilitavad vett ja toitaineid. Varred on enamasti lihtsad ehk harunemata. Kõige suurematel liikidel kasvavad varred kuni kümne meetri kõrguseks.

Põhjamaalastele on kindlasti üllatav, et looduses leidub ka epifüütseid daaliad, mis kasvavad teiste puude võradel pealistaimedena. Mõni daalia ronib või toetub vartega lähedal kasvava puu tüvele.

 

Loe edasi...

 

Allikas: Eesti Päevaleht Urmas Laansoo 02.09.08

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.