Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Augusti viimane nädal: põdrapasunad metsas (2008-09-01 09:21:26)

 

“Pööh! Pööh!” kostab metsahämarusest. Armuvalus põdrapullid kuulutavad nõnda oma “hädast” ning annavad ühtlasi teada, et teistel sarvekandjatel ei maksa siia kanti ilmuda.

Kohati on sadu nii tugev, et metsakraavid ajavad üle, heinamaa on kui suur veteväli. Meil siin Vilusis on vaovahed pilgeni vett täis ja murul saab Aotähega lombis plärtsutamise mängu mängida. Konnadki kipuvad teele, sest külm vihmavesi pole neilegi kontimööda ja asfaldil saab end soojendada. Siiski hindavad ilmainimesed praegu veekogudes veetemperatuure isegi kõrgemaks kui õhusoojust.

Kanad, kotkad ja pardid

 

Teisipäeva hommikul nägin autost, kuidas suvel tosinapojaline nurmkanapere üle tee vudis – isa, ema... esimene poeg, teine, kolmas, neljas... ja siis ei tulnud enam ühtegi – rebased-kassid on oma töö teinud. See-eest on järvel praegu sinetava silmapiiri ligi palju kaure.

 

Linnumehed Andres Kuresoo ja Leho Luigujõe kinnitavad ka, et Peipsi on praegu parte paksult täis: “Kõik ujupardid peale rägapardi. Ka üks täiesti valge sinikael oli järvel. Ja sinikaelad sukelduvad! Veetase on nii kõrge, et toidu kättesaamiseks ei piisa upitamisest.” Pardid ootavad mõnusat sabatuult soojale maale lendamiseks.

 

Loe edasi...

 

Allikas: www.epl.ee Kristel Vilbaste 01.09.08

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.