Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Vihm masendab põllumehi ja kuulutab ette raskeid aegu (2008-08-30 01:03:19)


Paralleelselt ilmavaatlusgraafikutes kõrglendu tegeva sademetejoonega on madalseisus põllumeeste tuju. Kui talivilja on agaramad jõudnud ära võtta, siis suvivilja kogumise on sadu võimatuks teinud.

 

Kes arvab, et põllumeestel nüüd pikem suvepuhkus on ja aega vihmavarjus ahjul lesida, eksib rängalt. Nagu mehed isegi välja ütlevad, on närvid kogu aeg ootusest pingul.

 

Näiteks Hummuli vallas Puide talus on vihmad tööjärje seisma pannud, sest vett täis vilja ei saa kombain sisse võtta ka siis, kui hoogudel vahe sees. Sertifitseeritud seemneteravilja kasvatamisega tegeleva talu peremehe Mati Nurme võtab olukord tõsiseks. «Tunneli lõpus ei paista valguse täppi ka,» ütles Nurm eesoleva aja ilmaprognoose kommenteerides.

 

Kui päikselisemad hetked ka vilja kuivatavad, siis  «Pärast sellist sadu on vaja vähemalt paari päikselist päeva, et saaks jälle põllule,» ütles Nurm neljapäeval pärast tihedaid valinguid.

 

Loe edasi...

 

Allikas: Valgamaalane.ee

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.