Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Uus täiendus arenevas biopestitsiidide nimistus (2008-08-27 07:28:24)

 

Mahetoitude tarbimise kasvuga on kasvanud ka vajadus orgaaniliste bioinsektitsiidide ja -herbitsiidide järele, mida saaks mahekultuuride viljelemisel kasutada. Biopestitsiidide tootmise üks pioneere Ph D Pam G. Marrone teatas hiljaaegu uue ”rohelise” pestitsiidi leidmisest ja tooteks arendamisest.

 

Hiigel kirburohu (Polygonum sachalinense) ekstraktist valmistatud toode on katseliselt tõestatud ning selle toimeained suudavad efektiivselt võidelda puu-, juurviljadel ja ilutaimedel levivate haigustega, nagu jahukaste, hallhallitus, roostetõbi jt.

 

Omanimelise ettevõtte Marrone Organic Innovations (www.marroneorganicinnovations.com) juhina töötab Marrone pidevalt ka biopestitsiidide tööstuse ”püha lehma" – orgaanilise Roundupi väljaarendamise nimel. Sellest saaks maailmas enimkasutatava herbitsiidi keskkonnasõbralik ja loodusliku taustaga versioon.

 

Arvatakse, et loodusliku päritoluga taimekaitsevahendite osakaal pestitsiidide turul tõuseb 2010. aastaks 4,25%-ni, samal ajal kui sünteetiliste materjalide osatähtsus väheneb 1,5% aastas.

 

Allikas: Põllumehe E-uudised/http://science.bio.org


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.