Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Uuest õppeaastast lisanduvad koolipiimatoodete valikusse keefir ja maitsestatud hapupiim (2008-08-26 13:20:42)


Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder allkirjastas uue koolipiimatoetuse andmist reguleeriva määruse, mis jõustub alates 1. septembrist 2008.

Määruse olulisemad muutused puudutavad uute toodete skeemi lisamist ning maksimumhindade kaotamist. Sotsiaalpartneritega (Sotsiaalministeerium,  Piimaliit, Tervise Arengu Instituut jt) toimunud arutelude tulemusena lisanduvad uuest õppeaastast koolipiimatoodete valikusse keefir ja maitsestatud hapupiim. Lisaks tavatoodetele on lubatud laktoosivaba piim ja piimatooted.

Arvestades asjaolu, et maksimumhindade määramine on muutunud Euroopa Liidu liikmesriikide jaoks vabatahtlikuks, siis maksimumhindasid koolipiimatoodetele enam ei kehtestata ja koolipiimaprogrammis osalejad lähtuvad hinnakujundamisel vastavalt turuolukorrale.

Kuna koolipiima programmi rahastatakse nii Euroopa Liidu kui ka Eesti riigi eelarvest, siis tulenevad põhinõuded Euroopa Liidu õigusaktidest. 1. augustil 2008 jõustunud Euroopa Komisjoni koolipiima programmi reguleeriva määruse nr 657/2008 kohaselt rakendub uuest kooliaastast teavituskohustus nendele õppeasutustele ja eelkooliealiste laste asutustele, kes kasutavad koolipiima toetusskeemi kaudu tarnitavaid piimatooteid. Nimetatud nõude kohaselt tuleb teave koolipiimaprogrammis osalemise kohta selgelt ja arusaadavalt ning kõigile nähtaval kohal eksponeerida. Samuti sätestab uus määrus, et koolipiimatoetuse taotlus tuleb esitada taotlusperioodile järgneva kolme kuu jooksul varasema nelja kuu asemel.

Kõikide muudatuste kohta saab lähiajal lisainformatsiooni Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ameti (PRIA) kodulehelt www.pria.ee ning täiendavalt edastatakse koolipiimaprogrammis osalejatele olulisemaid muudatusi käsitlev teatis.

 

Allikas: Põllumajandusministeeriumi 26.08.08 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.