Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Euroraha puuvilja- ja marjatehnoloogiate arendamiseks (2008-08-25 16:45:29)

 

Eesti Maaülikooli Polli aiandusuuringute keskus saab Euroopa Liidult 7,6 miljonit krooni, et arendada koos lätlastega puuviljade ja marjade säilitus- ja töötlemistehnoloogiat.

Projektist «Eesti ja Läti toidutööstuse konkurentsivõime tõstmine kohaliku puuvilja- ja marjade tootearenduse edendamise kaudu» võtab lisaks maaülikooli Polli aiandusuuringute keskusele osa veel viis partnerit: Pure aiandusuuringute keskus, kelle ülesandeks on oskusteabe edastamine ettevõtetele, MTÜ Kandavas Partneriba ning Berry Farming OÜ, kes vastutavad koostöövõrgustike tekke ja turundustegevuste elluviimise eest, ning ettevõtted Rukisi Farm ja Lases, kus testitakse nüüdisaegsete säilitamis- ja töötlemistehnoloogiate rakendamise mõju ettevõtlusele.

 

Projekti käigus loodava Eesti-Läti puuvilja ja marjade tootearenduse kompetentsuskeskuse keskmeks on Polli ja Pure aiandusuuringute keskus.

 

Projekti kogumaht on miljon eurot. Euroopa Regionaalarengu Fondi toetus projektile on 720 500 eurot.


Üks osa saadavast rahast kulub Polli puuviljahoidlasse tootearenduskeskuse ehitamiseks. Sinna tulevad mahlaliinid, puuvilja- ja marjasorteerid ja kuivati ning labor. Loodav keskus annab võimaluse katsetada puuvilja- ja marjamahladest jookide ning toorpüreest hoidiste valmistamist ja leida veel võimalusi nende väärindamiseks tootearenduse kaudu.

Täpsem info: Ave Kikas, Eesti Maaülikooli Polli aiandusuuringute keskuse juhataja, tel 513 2081.

Allikas: Eesti Maaülikooli 25.08.08 pressiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.