Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kurk ja kukeseened (2008-08-23 15:03:06)

 

Kui mingi hetk oli mul isegi kartus, et hüper- ja supermarketid võiks turud turult välja süüa, siis praegune keskturg veenis mind selle hirmu alusetuses.

 

Steriilne ja neoonlambistatud market ei asenda elu, see on pigem vahejaam. Bensiinipeatus, kust tuleks ilma midagi tundmata ja kogemata läbi tormata, teel riiulitelt energiaallikaid korvi tõmmates.

 

Augustikuine turg on eriti uhke, lõpuks on kõik eestimaine vallutanud letid: kukeseentest suvikõrvitsani, kartulist küüslauguni. Ja muidugi inimesed – koos värskete köögiviljadega on ka sealses melus midagi küpset ja ülekeevat. Sõnelused, aasimised, kauplemised, käre nali – kasutuses on kõik inimliku suhtluse registrid.

 

Mulle isegi meeldib turgude puhul teatav räpasus. Kohati tundub, et oleme läinud oma steriilsuse ihaluses äärmusse. Las herilased tiirutavad ümber arbuuside ja las kassid piiluvad kalalette, ka nemad on turul asjaosalised.

 

Loe edasi...

 

Allikas: Eesti Päevaleht Tanel Veenre 23.08.08

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.