Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Augusti kolmas nädal: rändurite kotipakkimine (2008-08-22 13:59:31)

 

Kuigi inimesed püüavad teha nägu, et suvi veel kestab, tunnevad ometi kõik sulelised tungi sooja maa järele. Oleks vaid meeldivat pärituult, siis käiks ränne juba hooga.

Tööd hakkab lõpetama ka mitu kuud käinud kurekaamera – viimased must-toonekurepojad Mr Mid ja Miss Little lahkusid pesast 14. augustil ja pole vist enam lootust, et pessa naastakse (www.looduskalender.ee/node/1210). Ka on põldudel suured valge-toonekureparved, minekuärevus on neiski. Praegu pakitakse oma nahksetesse moonakottidesse parimat konna- ja hiireliha – ja siis läheb sõit Egiptimaa poole lahti. Linnumees Agu Leivits ütleb, et Soomest tulnud kõrkja-roolinnud tegid sobivate tuultega vehkat ja praegu on roog täiesti tühi: “Ootame uut lainet põhja poolt, seni on olnud valdavalt edelatuuled, ränduritele on vaja pärituuleks põhjatuult. Praegu liiguvad vaikselt siiski raudkulli emaslinnud, lähevad pistrikud. Aga selgelt nähtavat rännet sel nädalal pole.” Kui mereäärsed kurvitsad said soodsate tuultega minema, siis Peipsi rand kihab end teele seadvate kurvitsate hüüetest.

Loe edasi...

 

Allikas: Eesti Päevaleht Kristel Vilbaste 22.08.08

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.