Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Muutuvad Ahja jõe hoiuala piirid (2008-08-21 11:45:14)


Neljapäeval, 21. augustil kiitis Vabariigi Valitsus heaks Põlva maakonnas hoiualade kaitse alla võtmise määruse muudatused, millega viiakse Ahja jõe hoiuala piirid vastavusse Ahja jõe loodusala piiridega.

„Ahja jõe hoiuala kaardilt oli ära jäänud see osa alast, mis oli juba 2004. aastal kantud Natura 2000 võrgustiku alade nimekirja Ahja jõe loodusalana,” selgitas Põlvamaa keskkonnateenistuse looduskaitse peaspetsialist Aita Neemre.

Peamiselt puudutab muudatus Ahja jõge, mis tähendab, et selle hoiualaks määramine ei too kaasa lisapiiranguid praegu kehtivatele ranna ja kalda kaitse üldistele kitsendustele. Võimalikeks tegevusteks, mis nõuavad hoiuala valitseja nõusolekut, on planeering ja ehitamine veega piirneval alal. Ka on Ahja jõgi Valgupera oja suudmest Tartu-Räpina maantee sillani juba varem kantud lõhe, jõeforelli, meriforelli ja harjuse kudemis- ja elupaikade nimistusse, mis tähendab, et sellel lõigul on keelatud muuta veekogu looduslikku sängi ja veereziimi, rajada uusi paisusid või rekonstrueerida olemasolevaid, kui see tõstab veetaset.

Muudatusi puudutaval Ahja jõe hoiuala osal on viis kinnistut, mille omanikke on teavitatud. „Kuid sisuliselt toimus Ahja jõe hoiuala moodustamist käsitlev teavitamine ja avalik väljapanek juba 2004. aastal, mis tähendab, et nii maaomanikud kui ka Põlva ja Vastse-Kuuste vallavalitsus teavad, et kõnesolevas piirkonnas on hoiuala. Keskkonnateenistus on maaomanikele saatnud ka sellekohased kaitsekohustuse teatised,” ütles Neemre.

Täna heaks kiidetud muudatus määras Põlva maakonna hoiualade kaitse korraldajaks Riikliku Looduskaitsekeskuse, hoiualade valitsejaks jääb Keskkonnaministeeriumi Põlvamaa keskkonnateenistus.

 

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 21.08.08 pressiteade

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.