Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Sulev Savisaare postimüügi püsilillekataloog 2008 (2008-08-21 00:25:47)

 

Sulev Savisaar:

 

„See kataloog on istutusmaterjali (sibullillede ja pojengide) müügiks või vahetuseks. Otsin Eestis aretatud püsilillesorte, kuid vahetuse puhul on vajalik eelnev kokkulepe.

 

Kõik minu poolt siin pakutavad lilled on külmakindlad ning talveks ma neid oma aias ei kata. Püüan kataloogi kaudu levitada eelkõige haruldasi lilli, mida aianduspoed ja puukoolid ei paku.

 

Tühistes kogustes pakutavad kallihinnalised haruldused on mõeldud eelkõige vähestele kollektsionääridele ja entusiastlikele hobiaednikele, kuigi nende lillede kasvatamine ei paku mingit raskust ka algajale.

 

Maailmas on eri lillede jaoks välja kujunenud omad hinnavahemikud, kuid siinsed hinnad olen püüdnud hoida neist alumistest piiridest veelgi allpool. Hindade üle nurisejatele ütleksin, et nad ei pruugi lillekasvatust alustada maailma suurimate haruldustega, vaid võiksid kasutada kergesti kättesaadavat odavat ja ilusat Hollandi masstoodangut.

 

Tavalillede sibulaid soovitangi sügisel osta aianduspoodidest. Kuna ma harrastusaednikuna tootmisega ei tegele, siis enamikest kultonitest on taimi küllalt väikeses koguses ning hilisematele tellijatele ei pruugi kõike jätkuda. Kõik saadetavad sibulad on kasvatatud ja paljundatud oma aias, mitte kusagilt loodusest välja kaevatud.

 

Kuna meili teel sibulaid saata ei saa, siis ärge unustage tellimisel märkida oma postiaadressi, lisades võimalike tekkivate probleemide lahendamiseks ka kontakttelefoni.

 

Kui paberkataloogi saajatel on olemas meiliaadress (kodus, tööl, lastel, lähedastel tuttavatel), siis palun mulle see teatada! Meili teel saate kataloogi palju kiiremini (parandate oma kohta tellijate järjekorras väga oluliselt!) ning koos värvipiltidega, samuti lihtsustaks see ka minu tööd.

 

Tellimuste vastuvõtt lõpeb 15. septembril. Tellitud istutusmaterjali saadan tellijale postiga septembris. Postikulud -- pakikast pluss saatekulud -- 39 krooni tasub tellija. Välismaalt tellijatel tuleb tasuda tegelikud postikulud. Aadress: 50001 Tartu, postimaja, postkast 175, Sulev Savisaar, kontakttelefonid 735 1842 ja 748 5835 või e-mail: sulev.savisaar@mail.ee.

 

Sibulate hinnad on antud Eesti kroonides (EEK). Enamasti on antud sibula tükihind, osadel juhtudel aga komplekti hind. Näiteks tähistus 4 tk.: 12.- näitab, et 4-sibulaline komplekt maksab kokku 12 krooni.

 

Tellijatele saadan järgmisel aastal uuendatud sortimendiga kataloogi.

Sibullilledest saate põhjalikumalt lugeda minu 2004. aastal ilmunud raamatust "Eesti sibullille-entsüklopeedia" (alapealkiri: "Eesti aedades kasvatatavad sibullilled koos kirjelduste ja kasvunõuetega – 980 liiki ja 4000 sorti 81 perekonnast") ja 2007. aasta juunis ilmunud raamatust “100 sibullille”.

 

Internetikataloogile (http://www.hot.ee/sibullilled) on lisatud pakutavate taimede fotod. Taime foto vaatamiseks vajutage kirjelduse kõrval paremal servas asuvale filmikaadri kujutisele!

 

Lisaks siintoodud posti teel saadetavatele taimedele pakun kokkuleppe korral mõningaid haruldasi püsililli kevadest sügiseni vaid kohapeal istikukottides. Inimesed on harjunud, et paljasjuurseid taimi (k.a llilli) istutatakse vaid kevadel või sügisel. Konteinertaimi (k.a istikukottides) seevastu istutatakse lisaks ka ilma igasuguse põdemajäämiseta suvel. Puukoolid töötavad ka suviti ning mitmed neist on mulle kurtnud, et külastajaid käib sellal miskipärast väga hõredalt.“

 

Vaata kataloogi:

http://www.hot.ee/sibullilled

 

Allikas: Sulev Savisaar


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.