Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Hilissuvine õitseja hortensia väärib rohkem tähelepanu (2008-08-19 09:15:09)

 

Hortensiaid kasutatakse meditsiinis diureetikumina. Jaapanis valmistatakse suurelehise hortensia lehtedest populaarset jooki amacha’t. Hortensia söömisega peaks siiski ettevaatlik olema, sest enamik liike on mürgised. Aedhortensia puidust tehakse vihmavarjude käepidemeid.

Vahva ennastunustav õitseja hortensia (Hydrangea) on 29-liigiline põõsaste perekond. Looduslikult kasvavad hortensiad Himaalajast Jaapanini, Filipiinidel ja Ameerikas. Hortensialiste (Hydrangeaceae) sugukonnas on tema lähisugulasteks tuntumatest taimedest ebajasmiinid ja deutsiad, vähem tuntutest jameesia, vahakübar, rohthortensia ja fendlera.

Hortensiaid on igihaljaid ja heitlehiseid liike. Igihaljad meie külmadele talvedele vastu ei pea. Aedades ja parkides kasvatatakse kõige sagedamini puis- ning aedhortensiat. Viimastel aastatel pakuvad puukoolid ka ronivat ja himaalaja hortensiat. Jaapanist pärit suurelehist põõsast kasvatatakse meil toataimena suurte valgete, roosade või siniste õisikute pärast. Suurelehine hortensia (H. macrophylla) on igihaljas taim ja võib avamaal talvituda vaid pehmel talvel. Enamasti hoitakse teda ületalve jahedas keldris.

 

Loe edasi...

 

Allikas: Eesti Päevaleht Urmas Laansoo 19.08.08

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.