Kõige enne tunti seda pikka rohelist või kollast värvi kõrvitsalist ainult kabatšoki nime all. Eesti keeles tähendab see suvikõrvitsat või ka rullkõrvitsat, et eristada teda samasse liiki kuuluvast patissonist ehk taldrikkõrvitsast. Üks tema esindajatest on ka tsukiini. Nende suurim vahe on selles, et suvikõrvitsat tuleb enamasti koorida, tsukiinit aga kõlbab koos koorega süüa. Midagi ei juhtu, kui kõiki neid pikki kõrvitsalisi suvikõrvitsaks nimetada. Iga perenaine näeb ära, kas peab koorima või mitte.
Paarkümmend aastat tagasi tehti suvikõrvitsa tükke sisse nagu kurkegi. Lihtsalt marineeriti. Nüüd on kasutusvõimalused laienenud, perenaised oskavad suvikõrvitsast salatit, pirukat ja koos marjadega isegi magustoitu teha.
Loe edasi...
Allikas: www.vorumaateataja.ee 19.08.08, Ivi Kaarna.