Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Koostamisel mahepõllumajanduse arengukava (2005-01-29 13:02:10)

27. jaanuaril toimus Põllumajanduministeeriumis Eesti Mahepõllumajanduse Arengukava projekti töökoosolek, kus arutleti teemal mahepõllumajandus ja turism.

Mahetootmise kõrval ka turismiga tegelevad ettevõtjad tõid esile vastuolu turistide soovide ja nende täitmist piirava seadusandluse vahel. “Külastajad sooviksid maale tulles eest leida omapära, kohalikku toitu ja vanu traditsioone. Ollakse huvitatud koduselt valmistatud piima-, liha- ja kalatoodetest, samuti moosidest ja mahladest, aga hetkel jääb arhailisel viisil valmistatud toidu pakkumine (näiteks ehtsal lõkkel lihagrillimine) sageli õigusaktide rägastikku kinni,” ütles PM mahepõllumajanduse büroo juhataja Margot Pomerants.

Koosolekul osalenud mahetootjate sõnul vajaks maheloomade kasvatus ka väikseid tapamaju või siis liikuvate tapamajade kasutamise võimalust. “Loomade ühest kohast teise vedamine ja auto peale ajamine tekitab neis stressi, mis omakorda vähendab liha kvaliteeti,” selgitas Pomerants.

Kohtumisel sai selgeks, et nn ökoloogilise turismi arendamisel tuleb tekkinud probleemidele lahendused leida, sest ökoturistid poetoidust huvitatud ei ole.

Töökoosolekul tehtud ettepanekud võetakse arvesse Eesti Mahepõllumajanduse Arengukava koostamisel, mis peaks valmima hiljemalt selle aasta lõpuks.

Koostöös Eesti Mahepõllumajanduse Sihtasutusega on varem kohtutud ka töötlejate, turustajate, tootjate, nõustajate ning teadustöötajatega.

28. jaanuari arutlusteemaks oli GMO ja mahepõllumajanduse kooseksisteerimine.

Allikas: Põllumajandusministeeriumi 28.01.2005 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.