Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Huvitavat lugemist: Mida mäletab elevant? (2008-08-14 14:03:46)

 

Vanad emaelevandid mäletavad aastakümneid tagasi külastatud toidu- ja veeallikate asukohta. See võib aidata kogu karjal rasketel aegadel ellu jääda, näitas uus uurimus.

 

"Et elusloodust hoida ja kaitsta, on oluline mõista, kuidas elevandid ja teised loomapopulatsioonid põuale reageerivad,” ütles uurimuse esimene autor Charles Foley. „Meie uurimus toetab hüpoteesi, mille kohaselt karjale on rasketel aegadel ellujäämiseks ääretult olulised vanad emasloomad, kellel on kogemusi ja mälestusi eelmistest põuaaegadest.”

 

Uurimuses analüüsiti elevandipoegade ellujäämismustreid Tansaanias Tarangire rahvuspargis 1993. aastal esinenud põua ajal. Tegemist oli tõsiseima põuaga 35 aasta jooksul. Üheksa kuu jooksul suri uuritud rühmades elanud 81 elevandipojast 16, mis teeb suremuse määraks 20 protsenti. Tavaliste ilmastikutingimuste korral on elevandipoegade suremus vaid kaks protsenti, kirjutas LiveScience.

 

Loe edasi...

 

 

Allikas: Äripäev.ee Siim Sepp 14.08.08

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.