Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kesksuvine pillerkaar põõsastes (2008-07-29 12:04:25)

 

Sirelid, forsüütiad, rododendronid ja õunapuud on ära õitsenud. Pidustuste teatepulk on üle antud roosidele ja põõsastele. Tuntumatest põõsastest õitsevad praegu enelad ja põõsasmaranad, vähem tuntumatest ebaenelad, pärgenelad ja deutsiad. Hortensiate suurem õitsemine ootab alles ees.

Pärgenela (Stephanandra) perekonda kuulub kolm-neli liiki heitlehiseid põõsaid Ida-Aasias. Rohkem tuntakse Hiinast, Koreast ja Jaapanist pärit kaardus okste ja sügavalt lõhestunud lehtedega võnkpärgenelat (S. incisa). Üsna vähe tuntud, kuid kaunis kesksuvine õitseja on Tanaka pärgenelas (S. tanakae). Tema kodumaa on Jaapanis. Tanaka pärgenelas kasvab kõrgemaks (kuni 2 m) ja on vahvate kolmehõlmaste lehtedega. Tillukesed kreemikad õied kaunistavad südasuvel põõsast uhke pärjana.

Hoopis harvem võib Eestis õitsemas näha mitmevärvilist ebaenelat (Holodiscus discolor). Ebaenela perekonda kuulub vaid üks liik ja ta kasvab looduslikult Põhja-Ameerika lääneosas. 2–2,5 m kõrguse põõsa õied on puhkedes peaaegu valged, muutuvad tasapisi kreemikaks ja lõpuks pruuniks.

 

Loe edasi...

 

Allikas: Eesti Päevaleht Urmas Laansoo 29.07.08

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.