Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kuulutatakse välja 2008. a parimad Eesti talud (2008-07-24 15:26:19)

 

Laupäeval, 26. juulil kell 12.00 Jänedal algavate Eesti talupäevade avatseremoonia käigus kuulutatakse välja konkursi "Eesti parim talu 2008" võitjad.

Eesti parima talu konkurssi korraldab Eestimaa Talupidajate Keskliit (ETKL) juba 16. korda. Tänavu esitati maakondlike taluliitude poolt üleriigilisele konkursile 13 talu. Lisaks sellele registreerus Eestimaa Looduse Fondi (ELF) vahendusel kolm kandidaati, kes pretendeerisid tänavu esmakordselt ELFi eriauhinnale "Parim noor loodustalunik".

 

Talusid hinnati kolmes erinevas kategoorias:
1. Tootmistalud, ehk traditsioonilisi põllumajandussaadusi tootvad talud.
2. Alternatiivset suunda edendavad talud ehk talud, kes toodavad nn nišitooteid või kes on leidnud alternatiivse tegevuse väljaspool põllumajandust (maaelu mitmekesistajad).
3. Noortalunikud ehk need noored talupidajad, kes on nooremad kui 40 aastat ja kes on asutanud talu iseseisvalt või on talutootmise üle võtnud oma vanematelt.


Parim noor loodustalunik selgitati välja nende noorte talupidajate hulgast, kes toodavad kas mahemeetodil, keskkonda säästvalt või aitavad oma tegevusega kaasa loodusliku mitmekesisuse säilitamisele või suurendamisele.

 

Lisaks eelnevale on saanud traditsiooniks, et üks konkursi taludest saab ka IRL eriauhinna parimale isamaalisele talule.

Igas kategoorias selgitati välja kolm parimat ja kõik nad saavad metallikunstnik Kuldar Hüti poolt kujundatud ja valmistatud vastava majamärgi, ETKLi tänukirja, rahalise preemia ja meened.

Erinevalt varasematest aastatest kuulutab zürii välja ka konkursi üldvõitja tiitli "Aasta talu 2008".

Talupäevade avatseremoonia ajal tehakse ka kokkuvõte konkursist "Parim talumetsamajandaja 2008" ja kuulutatakse välja võitjad.

Talupäevade raames toimub algusega kell 14.00 peahoone suures saalis traditsiooniline "Kõnekoda", kus poliitikud ja põllumajanduse juhid arutavad koos talupidajatega aktuaalsete põllumajanduspoliitiliste teemade üle. Tänavune kõnekoda keskendub ÜPP tervisekontrollile ja toiduahela osapoolte hinnamarginaalidele.

Kell 17.00 toimub peahoone suures saalis ETKLi esimehe vastuvõtt liikmetele, kus pakutakse suupisteks valdavalt mahemeetodil toodetud talutoitu.


Konkursitaludest näitame peahoone suure saali seinale slaidiprogrammi kõnekoja ja esimehe vastuvõtu ajal.

Talude autasustamisest ja kõnekojast võtab osa EV põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder.

Täiendav info:
ülevaate konkursile esitatud taludest leiate ETKLi kodulehelt www.taluliit.ee; talupäevade programmi leiate kodulehelt www.janedaturism.ee; telefonil 5664 7800 Kaul Nurm.

 

Kaul Nurm, ETKLi peadirektor

Allikas:
Eestimaa Talupidajate Keskliidu 24.07.08 pressiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.