Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Pindalatoetuste rohumaade niitmise tähtaega pikendatakse 31. augustini (2008-07-23 14:20:14)


Tulenevalt heitlikest ilmaoludest ning tulles vastu põllumajandustootjate palvetele otsustas põllumajandusministeerium pikendada pindalatoetuste heina niitmiseks ja koristamiseks ettenähtud tähtaega käesoleval aastal ühe kuu võrra. Põllumajandusministri vastavasisulise määruse kohaselt pidid pindalatoetuse saamiseks olema rohumaad niidetud ja niide koristatud 31. juuliks – nüüd on selleks aega 31. augustini.

"Meie poole on pöördunud paljud loomapidajad ning põllumajandustootjate esindajad palvega pikendada kohustusliku niitmisnõude tähtaega. Tulenevalt käesoleva suve heitlikest ilmaoludest – jaanipäeva eelselt oli pikk kuivaperiood, millele järgnesid pidevad sajud – pole osadel loomapidajatel olnud võimalik heina teha. Saades aru kujunenud probleemist, otsustasime loomapidajate palvetele vastu tulla ning pikendada heinamaade niitmisnõude tähtaega ühe kuu võrra," selgitas põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder pikendamise põhjuseid.

Hilisem niitmistähtaeg puudutab neid põllumajandustootjaid, kellel ei ole olnud liigniiskuse tõttu võimalik heinamaid niita. Pikenduse saamiseks peavad nad Põllumajanduse ja Registrite ja Informatsiooni Ametile (PRIA) esitama vastavasisulise teatise nende rohumaade kohta, mida pole liigniiskuse tõttu olnud võimalik nõuetekohaselt niita ja koristada. Teatises tuleb kindlasti ära märkida konkreetne massiivi ja põllu number, millel niitmist läbi viia ei saa. PRIA-l on seejärel õigus kontrollida, kas nõude mitte täitmine oli seotud liigniiskusega.

Heinamaade kohustuslik niitmisnõue puudutab põllumajandustootjaid, kes on taotlenud ühtset pindalatoetust, ebasoodsamate piirkondade toetust, põllumajanduslikku keskkonnatoetust, Natura 2000 toetust põllumajandusmaale ja Natura 2000 toetust erametsamaale.

Lisainfo: Margus Palu, põllumajandusministeeriumi avalike suhete osakond, tel 625 6524, 520 0781, e-post: margus.palu@agri.ee.

 

Allikas: põllumajandusministeeriumi 23.07.08 pressiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.