Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Häädemeestel pesitseval valge-toonekurel on 5 poega (2008-07-09 00:56:26)

 

8. juuli hommikul teatas Jaan Mitt Häädemeestelt Looduskaitsekeskusele sealsest eriti edukast valge-toonekure paarist, kelle pesas on sirgumas 5 poega. Sajast valge-toonekure paarist kasvatab 5 poega üles vaid 1-2 paari (1-2%) ja sedagi ainult heade toitumisolude puhul. Antud paari puhul on toidumaaks lähedal asuvad Luitemaa looduskaitseala rannaniidud, kus hooldatud pool-looduslikud kooslused on toitumisalaks ka valge-toonekurgedele.


Valge-toonekurg on Pärnumaal tavaline üldlevinud haudelind, kes pesitseb kultuurmaastikus. Suurim asustustihedus on maakonna lõunaosas. Arvukus on pidevalt kasvanud. Esimese üleriigilise valge-toonekure loenduse andmetel pesitses 1939. aastal Pärnumaa praegustes piirides ainult kümmekond paari. Praegu pesitseb maakonnas umbes 300 - 400 paari.


Kuigi valge-toonekurg on tavaline liik, kuulub ta Eestis III kaitsekategooria kaitsealste linnuliikide nimekirja kuuludes ühtlasi Euroopa Ühenduse Linnudirektiivi I lisa liikide hulka.

Allikas:Riikliku Looduskaitsekeskuse Pärnu-Viljandi regioon 8.07.08.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.