Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tõhustatakse koostööd Hispaaniaga vesiviljeluse alal (2008-07-03 14:19:31)


Neljapäeval, 3. juulil, allkirjastasid Eesti Vabariigi Põllumajandusministeeriumi kantsler Ants Noot ja Hispaania Kuningriigi Keskkonna-,Maamajanduse –ja Merendusministeeriumi kalandusala kantsler Juan Carlos Martin Fragueiro ministeeriumide vahelise koostöö raamkokkulepe, mille eesmärgiks on arendada tehnoloogia ja oskusteabe alast kui ka teadusasutuste vahelist koostööd kalanduse ja vesiviljeluse sektoris.


 

"Kuna Hispaania on kalanduse ja vesiviljeluse vallas üks juhtivaid EL liikmesriike, siis on meil heameel,et oleme omavahelist koostööd teinud juba 2003.a. alates eelkõige kalanduse ja kalakasvatuse sektoris EL mestimisprojektide (twinning) raames" ütles kantsler Ants Noot. Ka Hispaania ministeeriumi kalandusala kantsler Juan Carlos Martin Fragueiro rõhutas eelnevate mestimisprojektide tähtsust omavahelise koostöö arendamisel. " Kui praegu toimib hea koostöö kahe riigi ametkondade vahel, siis nüüd on ka Hispaania erasektor näidanud üles huvi Eesti vastu ja soovib täna allkirjastatavas koostööprojektis osaleda" rõhutas Fragueiro.

Kui senised EL mestimisprojektid (twinning) olid oma olemuselt eelkõige ühepoolsele ekspertabile suunatud, siis allkirjastatud koostööleppest saavad kasu mõlemad pooled. Täpsemalt on kavas edendada tehnoloogiliste teadmiste ja oskuste vahetamist vesiviljelusrajatiste keskkonnaalase kontrolli vallas, leida  vastastikku huvipakkuvaid koostööprojekte, vahetada kogemusi, mis ühelt poolt on seotud Euroopa Liidu poliitikatega vesiviljelustoodete hindadest ja kvaliteedist ning teiselt poolt võimaldavad arutada ühiseid tegevusi tulevikus.
Samuti kavandatakse koostööd mõlema osapoole ja erasektori vahel, eesmärgiga luua ühised strateegiad vesiviljeluse valdkonnas ja edendada  kogemustevahetamist kalafarmides uute liikide kasvatamist puudutavates küsimustes.

Käesoleva raamlepinguga luuakse ka Hispaania ja Eesti vahel kõrgetasemeline administratiivne vesiviljelusalane töögrupp. Töögrupp kohtuks vähemalt kord aastas eesmärgiga analüüsida ühiseid huviaspekte, jagada kogemusi ning välja pakkuda ja läbi viia ühiste koostööprojektide seire. Töögruppi kuuluvad mõlema riigi vastavate ministeeriumide esindajad. Leping kehtib 31. detsembrini 2010.a.

 

Allikas: Põllumajandusministeeriumi 03.07.08 pressiteade

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.