Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kevadkülmad keerasid marjasaagi suures osas tuksi (2008-07-03 06:13:31)

 

Asjatundja sõnul on tänavu oodata üksnes head jõhvika- ja vaarika-aastat.

Kui mullune suvi rõõmustas marjulisi erakordselt hea metsmaasikasaagiga, siis sel aastal neid suurte korvidega otsima minna ei tasu. Kevadiste külmakraadide tõttu on oodata ka kesist mustika- ja muraka-aastat.

“Midagi ikka tuleb,” ütles maaülikooli metsandus- ja maaehitusinstituudi vanemteadur Taimi Paal, kes on aastaid metsamarjakasvatuse uurimisega tegelenud, vastuseks küsimusele, kas ka tänavu on oodata head maasika-aastat. “Samuti jääb mustikasaak mullusele kõvasti alla, sest kevad oli marjade õitsemise aegu väga külm. Mustikaid võib vaid laiguti leida – sealt, kus öökülmad metsa all nii tugevalt nende õisi näpistama ei pääsenud.”

 

Hiliste miinuskraadide tõttu läks aia taha ka murakasaak. “See-eest paistab seekord väga hea jõhvikasaak tulema,” märkis Paal, kes on näinud Järvselja kandis ühes Eesti paremas jõhvikasoo-osas jõhvikate õitemerd. “Jõhvikas hakkas jaanipäeva paiku õitsema ning mätastel olid lausa nagu roosad mütsid peas. Marjad peaks korjamisküpseks saama 10. septembri paiku.”

 

Loe edasi...

 

Allikas: Eesti Päevaleht 03.07.08 Ulvar Käärt

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.