Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
PRIA maksis välja energiakultuuri kasvatamise toetused (2008-06-30 12:49:55)


PRIA maksis 122 taotlejale välja energiakultuuri kasvatamise toetused 2007.aasta eest: kokku määrati 11 568 hektari kohta toetust 5,69 miljonit krooni.

Ühikumääraks kujunes pärast vähenduskoefitsiendi rakendamist 495,246 krooni hektari eest. „Vähenduskoefitsienti rakendati põhjusel, et garanteeritud pindala energiakultuuridele, mis Euroopa Liidus on 2 miljonit hektarit, ületati ELi riikides kokku 800 000 hektari võrra,”selgitas PRIA menetlusbüroo peaspetsialist Ülle Laur. „Sellepärast korrutati esialgne ühikumäär 45 eurot/ha koefitsiendiga 0,7.” Enim kasvatati Eestis energiakultuuridest rapsi ja rüpsi (98% pinnast).  Kõige suurem oli energiakultuuride alune pind Viljandimaal (2265 ha), enim taotlusi laekus aga Harjumaalt (19). Kõige väiksemale pinnale esitati taotlusi Võrumaalt (63 ha), Hiiumaalt ei laekunud ainsa maakonnana ühtki taotlust.

Energiakultuuri kasvatamise toetust sai Eestis esmakordselt taotleda 2007. aastal. Taotlusi laekus 127, neist 105 rahuldati täies ulatuses ja 17 osaliselt ja väljamaksmine toimus tänavu samuti esimest korda.
Ülle Lauri kinnitusel on Euroopa Komisjon otsustanud meedet rakendada kuni 2009. aastani (kaasa arvatud) ja siis lõpetada, kuna bioenergia tootmine on rakendunud hästi ning bioenergia tootmise toetamiseks on paremaid võimalusi kui pindalapõhine otsemakse.

 

Allikas: Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ameti (PRIA) 30.06.08 pressiteade

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.