Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Uued nõuded taimsaaduste ekspordil Venemaale (2008-06-27 16:38:21)


Tänavu 28. veebruaril allkirjastati Euroopa Komisjoni ja Vene Föderatsiooni Veterinaaria ja Fütosanitaaria Järelevalveteenistuse vahel memorandum „Euroopa Liidust Vene Föderatsiooni eksporditavate inimtoiduks ette nähtud taimsete saaduste ohutuse tagamiseks pestitsiidijääkide, nitraatite ja nitritite osas
.

Vastavalt memorandumile peab eksporditava kauba vastavuse Vene Föderatsiooni nõuetele, kaasa arvatud andmed taimekaitsevahendite kasutamise kohta taimede kasvatamise ja ladustamise ajal, tagama eksportija. Vene Föderatsiooni nõuetega on võimalik tutvuda aadressil http://pmk.agri.ee.

Vene Föderatsiooni vastutava ametkonna poolt kehtestatud piirnormide korduva ületamise tuvastamise korral on neil memorandumi kohaselt õigus nõuda alates 1. juulist kokkulepitud spetsiaalse sertifikaadi olemasolu. Nii memorandumi tekst kui sertifikaadi vorm on kättesaadavad aadressil http://pmk.agri.ee. Eestis on võimalik sertifikaati taotleda Põllumajandusuuringute Keskusest (Saku, Teaduse 4).

Kontrollproovid eksporditavast kaubapartiist võtab eksportija või sellekohase taotluse korral Põllumajandusuuringute Keskuse volitatud töötaja. Sertifikaat väljastatakse kui laborianalüüsi tulemused kinnitavad vastavust Vene Föderatsiooni nõuetele. Laborianalüüside ja muude teenuste eest tasub eksportija.

Lisainfo ja teenuste hinnakiri ning juhised eksportijale Põllumajandusuuringute Keskusest aadressil http://pmk.agri.ee.

Allikas: põllumajandusministeeriumi 27.06.08. pressiteade.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.