Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Austrias arutatakse kliimamuutusi ja kohaliku toidu edendamist (2008-06-27 14:51:50)


Käimasoleval ÜRO Põllumajandus- ja Toiduorganisatsiooni (FAO) regionaalsel konverentsil Austrias, Innsbruckis, olid lisaks FAO tegevusele Euroopa regioonis kõne all ka kliimamuutusega toimetulek ning kohaliku toidu edendamine.


Konverentsil tõdeti, et eriti valusalt puudutavad kliimamuutused Euroopa lõunapoolsemaid maid, kus eelkõige annab tunda veepuudus. Põhja pool võimaldab aga kliimamuutustega kaasnev suurem soojus saada pigem suuremat saaki, samas ilmuvad mitmed võõrliigid ja seni piirkonnas tundmata kahjurid.

Kohaliku, st traditsioonilise ja regionaalse toidu edendamisega tegelevad kõik Euroopa regiooni kuuluvad Euroopa Liidu liikmesriigid, olgu geograafiliste või traditsioonilise toidu tähiste kaudu või eriprogrammide kaasabil. Näiteks Austrias on nn maitseelamuse programmi raames moodustatud üle saja miniregiooni, mis kõik pakuvad erilisel moel paikkonnale tüüpilist toitu.

Konkureerimaks hästi tuntud Vahemere toiduga tutvustas Eesti poolelt põllumajandusministeeriumi asekantsler Andres Oopkaup Läänemere toidutee projekti. Kantsler Ants Noot kohtus konverentsi käigus Ukraina aseministri Valentina Zavalevskaga, kellega lepiti kokku, et lähiajal täpsustatakse hiljuti põllumajandusministrite poolt sõlmitud raamleppe selle aasta tegevuskava. Asekantsler Peeter Seestrandil oli kohtumine Gruusia põllumajandusministeeriumi välissuhete osakonna juhataja Tornike Mgaloblishviliga, mille käigus arutati võimalust, et ka Gruusiaga võiks sõlmida samalaadse koostööalase raamleppe.

 

Allikas: Põllumajandusministeeriumi 27.06.08 pressiteade

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.