Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnategevuskava on rakendunud tulemuslikult (2008-06-26 10:57:46)

 

Täna, 26. juunil andis keskkonnaminister Jaanus Tamkivi Vabariigi Valitsusele ülevaate Eesti keskkonnategevuskava 2007-2013 rakendamisest ja samuti esitas hinnangu Keskkonnastrateegia eesmärkide poole liikumise kohta 2007. aastal.

Ülevaade annab koondpildi olulisematest tegevustest Eesti keskkonnakaitses 2007. aastal. Üldjoontes võib keskkonnategevuskava 2007-2013 esimest rakendusaastat pidada tulemusrikkaks - suurem osa planeeritud tegevustest algasid või jätkusid kavakohaselt.

Kokku oli kavandatud 2007. aastal finantseerida keskkonnakaitsealaseid tegevusi ca 7,57 miljardi krooni ulatuses viies tegevusvaldkonnas nagu loodusvarade säästev kasutamine ja jäätmetekke vähendamine, maastike ja looduse mitmekesisuse säilitamine, kliimamuutuste leevendamine ja õhu kvaliteet, keskkond, inimese tervis ja elu kvaliteet ning keskkonnakorraldus.

Tegelikult kulutati keskkonnategevuskavas ettenähtud tegevustele ca 3,4 miljard krooni, ehk 45% planeeritust, mis tuleneb suuremahuliste investeeringute edasilükkumisest (näiteks Narva elektrijaama plokkide renoveerimine) või hilinemisest (näiteks tuuleparkide ehitus on alles projekteerimisfaasis). Märkimisväärne osa tegevustest on kas pidevad või pooleli. Siiski ei takistanud see oluliselt keskkonnastrateegia eesmärkide täitmise poole liikumist.

2007. aastal tehti suuri investeeringuid (ca 1 mld krooni) veemajanduse ja jäätmemajanduse valdkonnas, kus pingutati Euroopa Liidu direktiivide oluliste nõuete täitmiseks - suleti ja korrastati nõuetele mittevastavaid prügilaid, ehitati uusi, rajati jäätmejaamu, investeeriti reovee kogumisse ja puhastamisse ning kvaliteetse joogiveega varustamisse. Seejuures kasutati nii jäätmete kui veemajanduse rahastamisel väga suurel määral EL struktuurivahendite abi ca 660 miljoni krooni eest. Lisaks panustati energiamajanduses oluliselt võrgukadude vähendamisse.

Eesti keskkonnastrateegia aastani 2030 kiideti Riigikogu poolt heaks 14. veebruaril 2007. Koos keskkonnastrateegiaga valmis selle rakendamiseks vajalik Eesti keskkonnategevuskava, mis käsitleb aastaid 2007-2013. Keskkonnavaldkond on väga lai, hõlmates nii sisult, ulatuselt kui ka spetsiifikalt väga erinevaid allvaldkondi. Tegevuskava täpsustab tegevuse, mis aitab täita keskkonnastrateegias sõnastatud eesmärke ja siduda neid allvaldkondadega. Keskkonnategevuskavas on kajastatud ka Eesti keskkonnahoidlike ning jätkusuutlike riigihangete prioriteedid ja nende elluviimiseks kavandatud tegevus.

 

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 26.06.08 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.