Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Põllumajandusmaa kasutajad saavad lupjamistoetust (2005-01-18 20:50:06)

17. jaanuarist kuni 4. veebruarini saavad põllumehed taotleda PRIAst põllumajandusmaa lupjamise toetust. Selleks otstarbeks on tänavu eraldatud 15 mln krooni.


Toetust saab põllumees, kes kasutab põllumajandusmaad, mille mulla happesus (pH) on kuni 6,0 ja kellele selle kõlviku meliorandiga väetamiseks ei ole eelnenud nelja aasta jooksul lupjamistoetust antud.

Toetust antakse 60% meliorandi maksumuse ja laotamise kuludest ning 80% (saartel 90%) meliorandi vedamise kuludest.

Toetuse saamiseks tuleb esitada PRIA piirkondlikule büroole lupjamistoetuse taotlus ja mulla lubjatarbe tõend. Lubjatarbe tõendi saamiseks peab põllumees esitama piirkondlikule maaparandusbüroole avalduse ning dokumendi (näiteks maaüksuste plaani), millel on näidatud lupjamist vajava kõlviku asukoht.

Enne taotluse esitamist tuleb põllumehel sõlmida laotamisteenuse osutajaga töövõtuleping.

Lupjamistoetuse määramine või taotluse rahuldamata jätmine otsustatakse hiljemalt 14. märtsiks ning seejärel avalikustatakse PRIA veebilehel nende taotlejate nimekiri, kelle avaldused otsustati rahuldada.

Lupjamistoetuse kohta saab rohkem teavet ning taotlusvorme PRIA piirkondlikest büroodest ja veebilehelt: http://web.pria.ee/riiklikud_toetused/pollumajandusmaa_lup  


Allikas: PRIA 18.01.2005 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.