Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnainspektsioon kontrollis ettevõtteid (2005-01-18 12:13:07)

Keskkonnainspektsioon kontrollis nelja ettevõtet, kes möödunud aastal  esimestena keskkonnakompleksloa said: aktsiaseltse Norma, ES Sadolin,Tallinna Prügila ja Ecometal.

AS-is Norma ja ES Sadolin olid kompleksloa nõuded täidetud, Tallinna Prügilas ja Ecometalis tuvastati mõningaid nõueterikkumisi.

Tallinna Prügila AS oli ladestanud töötlemata ehitus- ja lammutusjäätmeid, samuti ei toimunud prügilas ladestuskihtide igapäevast katmist nõutavate vahekihtidega ning prügila avatud ladestuspinna suurus ületas kompleksloas lubatud normi.
Rikkumiste eest määrati ettevõttele 15 000 krooni suurune rahatrahv.

Ecometal AS paiskas välisõhku lubatust suuremas koguses vääveldioksiidi ning alustas ohtlike jäätmete kogumist ja taaskasutamist enne vajaliku loa saamist. Samuti tuvastati seal jäätmehooldusnõuete rikkumine. Ettevõtet karistati 11 000 kroonise rahatrahviga.

Keskkonnakompleksluba on dokument, mis annab ettevõttele õiguse tegutseda määratud tegevusvaldkonnas viisil, mis tagab võimalikult vähese kahjuliku mõju keskkonnale. Kompleksloaga sätestatavad nõuded peavad kindlustama vee, õhu ja pinnase kaitse ning tekkinud jäätmete käitlemise nii, et saastus ei kanduks ühest keskkonnaelemendist (vesi, õhk, pinnas) teise.

Kompleksluba võivad taotleda kõik mitut erinevat keskkonnaluba omavad ettevõtted, terves reas seadusega määratud tegevusvaldkondades on see aga kohustuslik.

Maakondade keskkonnateenistused hakkasid keskkonnakomplekslube väljastama 2003. aastal ja praeguseks on selle loa saanud 15 ettevõtet.

Keskkonnainspektsioonil on kohustus kontrollida kompleksluba omavaid ettevõtteid vähemalt üks kord aastas.

 

Allikas: Keskkonnainspektsiooni pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.