Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Traditsioonidega toodete puhul peaks kasutama kohalikku põhitoorainet (2008-06-19 14:33:42)


Jaanipäeva eel mõtleb iga eestimaalane, mida jaaniõhtul süüa – juua. Kaupluselettidel püüab pilku väga lai söökide-jookide virvarr. Osavam tootja on oma toodete reklaamiks leidnud südamessemineva reklaamlause traditsioonide järgi toodetud tootest.

EPKK teraviljatoimkond arutas kodumaiste põllumajandussaaduste kasutamist ning propageerimist Eestis. Ühiselt leiti, et traditsioonilistele toodetele või traditsioonilisele tootmisviisile viitamise korral eeldavad tarbijad kodumaise põhitooraine kasutamist. Kindlasti kuuluvad siia alla piimast, lihast, kalast, teraviljadest, köögiviljadest ning aianduskultuuridest valmistatud tooted, mille toorainet on Eestis kasvatatud sadu aastaid. EPKK teeb ettepaneku, et kõik tooted, mille valmistamisel kasutatakse või on kasutatud eelpool nimetatud tooret, võiksid olla reklaamitud traditsioonilistena ainult kodumaise algmaterjali kasutamise korral. Leiame, et ainult niiviisi saame edendada kodumaist põllumajandust ja maaelu, sest sel moel anname tööd oma põllumehele ja maatootjale. Ja tarbija saab juba sellepärast värskema ja parema toote, et selle transportimiseks kuluv aeg on minimaalne.

 

Allikas: Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja 19.06.08 pressiteade

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.