Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tormimurrud ja tulvavesi Soomaa rahvuspargis (2005-01-17 18:25:44)

Selle aasta esimesel nädalavahetusel möllanud torm tegi Soomaa rahvuspargiski kurja laastamistööd. Koos tugeva tuulega saabus ka üleujutus. 14. jaanuaril oli vesi kõige kõrgem, ulatudes 3,83 meetrini üle suvise taseme. Igatahes on see päris paras uputus. Suurvesi kahjustas Tõramaa truupi nii, et kohati tekkisid truubitorude vahele suured tühikud.

Tormituul suutis Soomaal üksjagu pahandust teha. Põhilist kahju kannatas mets. Ehitised ja rajatised suurt kannatada ei saanud.
Kõige rohkem kurja tegi torm Ruunaraipe luidetel, kus luiteharjadel  tugevasti metsa maha murdis. Kuni Kõpu metskond pole teeäärseid alasid tormimurrust lõpuni jõudnud puhastada, palutakse külastajatel luidetel liikudes tähelepanelikud olla, sest nii mitmedki puud ripuvad teiste najal ja kõik teed ei ole läbitavad.

Tõsiselt kahjustas torm Kuuraniidu matkarada. Selle väärtuseks olid uhked haava- ja kuusehiiglased. Kahjuks tabas tormi täisjõud just nimetatud ala ning Kuuraniidu matkarajal on väga suured purustused. Täielikult ei ole saanud kahjusid hinnata, sest suures osas on piirkond üleujutusvee all. Arvatavalt on 2/3 rajast hävinud.

Rahvuspargi Administratsioon on külastajatele sulgenud Kuuraniidu matkaraja, Kopraraja ja Ingatsi matkaraja kuni tulvavete alanemiseni ja teede tahenemiseni.
Transpordile on suletud Karuskose tee üleujutuse ja pinnase lagunemise tõttu.

Rahvuspargi administratsiooni tegevuski takerdus ajutiselt. Telefoni- ja elektronside puudumise korral palutakse rahvuspargi töötajatega võtta ühendust mobiiltelefonidega.

Allikas: Soomaa rahvuspark www.soomaa.ee
15.01.2005

Aiandus.ee


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.