Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaministeerium alustab haldusala ümberkorraldamisega (2008-06-16 16:03:53)


Keskkonnaministeerium on hakanud ette valmistama muudatusi oma haldusalas eesmärgiga viia looduse kaitsmine tugevamatele alustele ja muuta kogu keskkonnakaitsega seotud asjaajamine inimestele selgemaks.
Muutuste läbiviimiseks moodustas keskkonnaminister täna töögrupi, mille liikmed hakkavad kaardistama ja analüüsima nii Keskkonnaministeeriumi kui ka valitsemisala ülesandeid. Töögruppi suunab eelmisel nädalal moodustatud juhtgrupp.

“Ilmselt on ametkondade rohkuse tõttu keskkonnaasjade ajamine inimeste jaoks küllaltki arusaamatu ja kirju,” märkis keskkonnaminister Jaanus Tamkivi. “Kas meie struktuur ikka peab olema nii keeruline, kus tuleb ette isegi omavahelist töö dubleerimist ja seisukohtade erinevust?”

Ka praegune majanduslik olukord ja eelarvekärped sunnivad Keskkonnaministeeriumi tööd kriitiliselt hindama ja kõiki võimalusi kaaluma. Samuti seati juba üle aasta tagasi koalitsioonilepet sõlmides eesmärgiks, et Riiklikule Looduskaitsekeskusele tuleb anda valitseja õigused ehk looduskaitse tuleb seada tugevamatele alustele. “Hakates seda sätet ellu viima on, otstarbekas analüüsida ka teiste keskkonnavaldkondadega seotud asutuste tööd,” lisas minister. “On ju selge, et muutes ühe asutuse tööd, muutub paratamatult ka teiste töö.”

Minister lisas, et muutusi tuleb analüüsida tervikuna ja vajalikud ümberkorraldused teha koostöös ja korraga. “Kindel on see, et mitte kedagi ei hakata kellegi külge liitma, meil ei ole eelisseisuses organisatsioone ja vaeseid sugulasi - oleme kõik võrdsed partnerid, kelle ühiseks eesmärgiks on keskkonna kaitsmine.”

Keskkonnakaitse ümberkorraldamise ettevalmistamiseks moodustatud töögrupil ja juhtgrupil valmivad suve lõpuks muudatusettepanekud.
“Kõik on alles väga algusjärgus, kuid juba praegu on selge, et maakondlikud esindused jäävad alles, ehk need riigiametnikud, kes inimesi keskkonna valdkonnas teenindavad, jäävad inimestele võimalikult lähedale,” kinnitas Tamkivi.

 

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 16.06.08 pressiteade

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.