Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
ELF otsib parimat noort loodustalunikku (2008-06-13 16:13:35)


25. juunini ootab Eestimaa Looduse Fond (ELF) ettepanekuid noore loodustaluniku auhinna nominentide osas. Auhinna eesmärgiks on tõsta esile loodussõbralikku talupidamist Eestis.


Noore loodustaluniku auhinnafond loodi Aleksei Lotmani annetusest ja auhinna suurus on 10 000 EEK.  Noore loodustaluniku auhind on osa Eestimaa Talupidajate Keskliidu (ETKL) konkursist "Eesti Parim Talu 2008". Kandidaate võib esitada ka ETKL maakonnaliitude või erialaühenduste kaudu.

ELFi tegevjuht Jüri-Ott Salm: "Põllumajanduses on oluline, et talupidaja arvestaks ümbritseva elurikkusega, oskaks seda hoida ja samal ajal ka enda tegevusest tulu saada. Loodustalunik tegeleb oma talus toidutootmise (taime-ja loomakasvatus, saaduste töötlemine), pärandmaastike hooldamise või  ka laiemalt kultuurmaastiku ja selle elementide hooldamisega,  mesinduse, loodussõbraliku metsanduse, turismi  või muu ettevõtlusega, austades esivanemate traditsioone ja vältides  looduse kahjustamist."

Noore loodustaluniku auhinna züriisse kuuluvad ELFi ja ETKL esindajad. Zürii võtab hindamisel arvesse järgmist:

* pärandkoosluste hooldamine
* mahetootmine
* põlistõugude kasvatamine
* toodangu müük (tulu ei kujune ainult toetustest)
* ökoturism (või vähemalt elementaarsel viisil säästlik loodusturism)
* üldine maastikuhoid ja traditsioonilised või traditsioonile tuginevad ehitised
* energiasääst või taastuvenergia säästlik kasutamine

Ükski kriteerium eraldi ei ole kandideerimiseks vältimatult vajalik: nt kandidaat ei pea olema tunnustatud mahetootja, kuid teistel võrdsetel tingimustel eelistatakse mahetootjat.

Noore loodustaluniku auhinnale kandideerimiseks  võib esitada oma või kellegi teise kandidatuuri, märkides ära nime, kontaktandmed, tegevusala ja vabas vormis põhjenduse, miks esitatud kandidaat  väärib  noore loodustaluniku tiitlit.

Taotlus saata: Eestimaa Looduse Fond. PK 245, 50002 Tartu või e-posti teel: elf@elfond.ee, teemareale  märkida "Noor loodustalunik".

Info: www.taluliit.ee; www.elfond.ee; Jüri-Ott Salm, ELFi tegevjuht ja juhatuse liige, 529 5933; Kaul Nurm, ETKL peadirektor, tel 5664 7800.

 

Allikas: Eestimaa Looduse Fondi 13.06.08 pressiteade.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.