Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Märjamaal tulevad retseptitalgud ja nunnunäitus (2008-06-13 00:09:31)


20. ja 21. septembril on Märjamaa Pensionäride Ühenduse seltsingu eestvedamisel plaanis korraldada Märjamaal retseptitalgud ja nunnunäitus. Eesmärgiks on propageerida kodukohaomast toidutraditsiooni, viia kokku kokandushuviliste erinevad põlvkonnad ja koguda piirkonna traditsioonilisi retsepte. Näitusel tutvustatakse aiasaadusi ning nendest valmistatavaid hoidiseid.

 

Kiirenev elutempo on viinud noored pereemad köögist eemale, poest ostetakse poolfabrikaate ning traditsioonilised kokandusoskused hakkavad nooremal põlvkonnal võõramaks jääma. Samuti on vähenenud eestlastele omane hoidiste valmistamine. Ometigi on vanemaealistel säilinud traditsioonilised kokandusoskused ning sahtlipõhjas on esiemadelt saadud toiduretseptid. Soov ja tahe on kokkukogutu baasil välja anda Märjamaa valla kokaraamat.

 

Raamat, mis ühendaks Varbola ja Sipa, Valgu ja Velise, Teenuse ja Konuvere, Vana- ja Kivi-Vigala ehk kõikide piirkondade traditsiooniliste toitude valmistamise retseptid.

 

Praegu on juba alanud aeg, mil esimesed rabarberihoidised purkidesse-pudelitesse tee leiavad. Naised on rääkinud, kuidas rabarberist head ja maitsvat moosi keeta. Ärge hoidke oma tarkusi vaka all, vaid saatke retseptid teele Märjamaa sotsiaalabikeskuse aadressil Veetorni 4 pensionäride ühenduse seltsingu nimele.

 

Hoidiste tegemisel ootab järge kõik aiast, põllult või metsast korjatu. Ei maksa oma oskusi ja kogemusi vaka all hoida. Jagame neid teistega, andes omapoolse panuse toidulauda mitmekesistada.

 

Olgu märgitud, et eesmärgiks ei ole ainult taimsete toitude retseptide kogumine. Iga kokaraamat peab sisaldama kalast, lihast ja muudest toiduainetest valmistatud roogade retsepte. Ainus tingimus on – retseptid peavad olema omad, mitte teiste koostatud kokaraamatutest mahakirjutatud.

 

Sügisel on näitusel võimalus degusteerida kohalike meistrite roogi ja hoidiseid, näha koduaias kasvatatud köögivilju ja puuvilju, saab endale meelepäraseid retsepte ja kontakte. Saab võrrelda oma oskusi ning aegade jooksul kujunenud maitseid teiste esitlejate omadega.

 

Tublimad tegijad leiavad igakülgset tunnustamist. Ainult ühiste jõudude kaasabil kindlustame sügisnäituse kordamineku ja valla tulevase kokaraamatu väljaandmise.

 

Allikas: Märjamaa Nädalaleht 11.06.08,  Helju Unga.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.