Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Toetus vähemsobivate põllumajandusmaade metsastamiseks (2005-01-14 20:43:11)


Põllumajandusminister Ester Tuiksoo allkirjastas 12. jaanuaril määruse Maaelu arengukava (MAK) 2004-2006 raames rakenduva viimase meetme kohta, mis reguleerib põllumajandusmaale metsastamise toetuse saamiseks esitatavaid nõudeid ning toetuse taotlemise, menetlemise ja maksmise korda.

Põllumajandusmaa metsastamise toetust saab taotleda põllumajandusmaale metsakultuuri rajamiseks, toetuse abil rajatud metsakultuuri hooldamiseks ja toetuse abil rajatud metsakultuuri ühekordseks täiendamiseks, hukkunud metsakultuuri taastamiseks.

Määrusest tulenevalt saab metsastamise toetust taotleda ainult taotleja omandis olevale põllumajandusmaale. Üks taotleja võib toetust küsida minimaalselt 0,3 hektarile ja maksimaalselt kuni 30 hektarile. Üle 5 hektari suuruse põllu metsastamisel ei tohi selle põllu keskmine mullaviljakus ületada 35 hindepunkti.

Toetust saab taotleda vaid põllumajandustoetuste ja põllumassiivide registrisse kantud põllumajanduslikus kasutuses või ajutiselt kasutusest väljasolevale põllumaale.

Metsakultuuri rajamiseks võib istutada kõiki Eestis kasvatada lubatud puuliike, välja arvatud pehmed lehtpuud nagu haavad, lepad, pajud ja remmelgad. Metsaistikud peavad olema soetatud pärast 2005. aasta 1. jaanuari ja istutatud toetuse taotlemise aasta 1. juuniks.

Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Amet (PRIA) hakkab metsastamise toetuse taotlusi vastu võtma ajavahemikus 14.- 24. märts. Eelnevalt tuleb aga toetuse taotlejal ajavahemikus 31. jaanuar kuni 14. märts esitada kooskõlastamiseks põllumajandusmaa asukohajärgsele piirkondlikule maaparandusbüroole ja asukohajärgsele keskkonnateenistusele täidetud toetuse taotlus-tegevuskava ja põllumassiivi kaart. Maaparandusbüroodel ja keskkonnateenistustel tuleb 10 tööpäeva jooksul taotlus kooskõlastada või põhjendada kooskõlastamata jätmist.

Põllumajandusmaade metsastamiseks, hooldamiseks ja uuendamiseks on planeeritud aastatel 2005–2006 toetustena välja jagada rohkem kui 153 miljonit krooni.

Allkirjastatud määrus jõustub kolmandal päeval pärast Riigi Teatajas ilmumist. Toetusega seonduv info ja taotlusvormid on üleval PRIA kodulehel: http://web.pria.ee/riiklikud_toetused/pollumajandusmaa_met/

Allikas: Põllumajandusministeerium

Aiandus.ee


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.