Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Eesti maaelu arengukava toetused on rakendunud hästi (2008-06-11 17:03:30)


11. juunil 2008. a. toimunud Eesti maaelu arengukava 2007-2013 (MAK) seirekomisjoni istungil anti sotsiaalpartneritele ülevaade MAKi toetusmeetmete senisest rakendamisest ning plaanitavatest muudatustest. Praeguse seisuga on avanenud pea pooled arengukava meetmetest, mille käigus on esitatud taotlusi ligikaudu 2 miljardi krooni ulatuses ning väljamakseid tehtud peaaegu 200 miljoni krooni suuruses summas.

Seirekomisjoni esimehe põllumajandusministeeriumi maaelu- ja kalanduspoliitika asekantsleri Toomas Kevvai sõnul võib senist toetuste rakendamist pidada igati kordaläinuks. "Võttes arvesse, et MAK sai lõpliku Euroopa Komisjoni poolse heakskiidu alles 2007. aasta lõpus, võib pidada positiivseks, et praeguseks on avatud peaaegu pooled arengukava toetusmeetmetest. Lisades siia juurde tõsiasja, et esitatud taotluste arvu poolest oleme juba praeguseks ületanud aastatel 2004-2006 esitatud investeeringutoetuste taotluste arvu, võib arengukava senise progressiga rahule jääda," rõhutas Kevvai.

Lisaks anti seirekomisjoni liikmetele ülevaade MAKi plaanitavatest muudatustest ning arutati detailselt läbi tootjarühmade loomise ja arendamise (meede 1.9) samuti majandustegevuse mitmekesistamise maapiirkonnas (meede 3.1) toetuse suurprojektide põhimõtted, mis kõik said ka seirekomisjoni poolse heakskiidu.

MAKi seirekomisjoni ülesanne on jälgida ja juhendada arengukava elluviimist ning anda hinnang arengukavas seatud eesmärkide saavutamisele.

Komisjoni kuuluvad erinevate ministeeriumide, keskkonnaorganisatsioonide, teadusasutuste ning erinevate põllumajandus- ja maaelusektori organisatsioonide (talupidajad, põllumajandustootjad, maaturism, maamajanduse mitmekesistamine, kohalikud tegevusgrupid jt) esindajad.

Eelarveperioodil 2007-2013 rahastab Euroopa Liit maaelu arengu toetusi Maaelu Arengu Euroopa Põllumajandusfondist (EAFRD), mida liikmesriigid omalt poolt kaasfinantseerivad. MAKi raames on võimalik Eesti põllumajandust ja maaelu seitsme aasta jooksul toetada ligikaudu 14,5 miljardi krooniga, millest Eesti riigi kaasfinantseering moodustab ligikaudu 3,3 miljardit krooni.

 

Allikas: Põllumajandusministeeriumi 11.06.08 pressiteade

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.