Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Maaülikool tahab saada läbinisti roheliseks ülikooliks (2008-06-11 15:10:08)


Neljapäeval, 12. juunil kell 15 koguneb Eesti Maaülikoolis esimesele koosolekule rohelise ülikooli algatusrühm - tudengid ja töötajad, kes tahavad kaasa aidata keskkonnasõbraliku mõtteviisi edendamisele mitte ainult õppekavades, vaid ka maaülikooli igapäevases tegevuses.

Rohelise maja idee tõusetus esimest korda maaülikooli põllumajandus- ja keskkonnainstituudi arengukava koostamisel 2007. aastal. Tudengid ja töötajad leidsid, et instituudi ümberkolimisel Tähtverre tahetakse endale ehitada maja, mis oleks võimalikult keskkonna- ja inimsõbralik. Samu põhimõtteid soovitakse järgida ka tehnikamaja ümberehitamisel. Mõlema objekti ümberehitused said äsja Vabariigi Valitsuse finantseerimisotsuse ELi tõukefondidest.

Rohelise maja ja rohelise ülikooli idee on leidnud edasiarendamist põllumajandus ja keskkonnainstituudi avatud ruumi aruteludel.

Nii üliõpilaste kui töötajate ühine seisukoht on, et just rohelise ülikooli idee realiseerimine oleks maaülikooli omapära rõhutav ja ülikooli ühtseks pereks liitev algatus. Seda mõtet toetab ka ülikooli juhtkond.

 

Allikas: Eesti Maaülikooli 11.06.08 pressiteade

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.