Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Aeg istutada suvelilli (2008-06-10 07:59:09)

 

Hilisöökülmad on usutavasti läbi ja käes on aeg täita peenrad suvelilledega. Igal aastal ootavad meid uued ja põnevad taimed. Varem arvati, et mugulbegooniat sobib istutada vaid kalmistule, nüüd enam mitte.

Begooniaid kasvab kogu maailma troopilistel aladel koguni 900 liiki, kõige rohkem on neid Lõuna-Ameerikas. Begoonial ongi huvitav asümmeetriline lehekuju ja inglise keeles kutsutakse teda elevandikõrvaks. Enamik begooniatest on totipotentsed ehk hea regeneratsiooni-võimega, nad on võimelised lehepistikust või leheosast tervik-organismi moodustama. Begooniate hulka kuulub isegi põõsaid ja pealistaimi. Kõige populaarsemad on mugul- ja roosbegooniad. Kalmistutaimedena ongi begooniad populaarsed just vähenõudlikkuse ja pika õitsemisea tõttu. Tänavune moe-värv on vanaroosa. Niisugune on roosbegoonia sort “Borias”. Mugulbegoonia uued sordid on tumepunaselehised, näiteks uus sordirühm Mocca.

Loe edasi...

 

Allikas: Eesti Päevaleht 10.06.08 Urmas Laansoo

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.