Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Uued tunnusmärgid keskkonnakaitseinspektoritele (2005-01-14 19:06:43)


13. jaanuaril kiitis Vabariigi Valitsus heaks keskkonnajärelevalve seaduse muutmise eelnõu, millega pannakse alus riigi keskkonnakaitseinspektorite uue tunnusmärgi väljaandmise ja kasutamise korrale.

Praegu kasutavad riigi ja kohalike omavalitsuste keskkonnakaitseinspektorid ühesugust ehk Keskkonnainspektsiooni tunnusmärki.

Edaspidi tõendavad riigi keskkonnakaitseinspektori tegutsemisõigust inspektori tõend ja tunnusmärk. Kohaliku omavalitsuse keskkonnakaitseinspektori tegutsemisõigust keskkonna kaitsel tõendab kohaliku omavalitsuse inspektori tõend.

Seaduse muutmise ajendiks oli Keskkonnainspektsiooni uue sümboolika väljatöötamine, sest praegune Keskkonnainspektsiooni logo ei vastanud valitsusasutuste sümbolite heraldikanõuetele.

Teiseks seaduse muutmise põhjuseks oli asjaolu, et kohalike omavalitsuste keskkonnakaitseinspektorid kasutavad Keskkonnainspektsiooni kui valitsusasutuse tunnusmärki, mis on eksitav. Kohalike omavalitsuste ja Keskkonnainspektsiooni inspektorite pädevus ning tegevusulatus on siiski mõnevõrra erinevad.

Seaduseelnõu edastatakse Riigikogule vastuvõtmiseks.

Pärast seaduse jõustumist läheb muutmisele ka Vabariigi Valitsuse määrus riigi keskkonnakaitseinspektori vormiriietuse ja ametitunnuste kirjelduse kohta.

Tunnusmärk kujutab endast 60 mm läbimõõduga ringi, millel on uus Keskkonnainspektsiooni logo - valge vesiroos ja selle südamikus väike riigivapi kujutis. Märgi servas on tekst "keskkonnakaitseinspektor” ning inspektorile omistatud number.

Allikas: Keskkonnainspektsiooni pressiteade 13.01.2004


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.