Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Lõppes looduskaitsekuu (2008-06-06 00:06:38)


11. mail alanud ja 5. juunil, keskkonnapäeval lõppenud looduskaitsekuu põhiline tegevus toimus maakondades: maakondlikes keskkonnateenistustes ja Riikliku Looduskaitsekeskuse piirkondlikes üksustes.

Looduskaitsekuu teema oli sel aastal „Looduse eluring”, teadvustamaks inimestele, et looduse tervikliku eluringi püsimiseks oleks parim, kui inimene segaks ennast sellesse nii vähe kui võimalik. Sageli sekkuvad inimesed looduse loomulikku ringkäiku ka siis, kui seda poleks vaja teha, näiteks tuues metsast koju vigase looma või nuumates linnalinde, ja tekitavad sel viisil keskkonnale rohkem kahju kui kasu.

„Kahtluse korral tuleb otsustada looduse kasuks, ” ütles LKK peadirektor Jaanus Tuusti, „parim abi loodusele on paljudel juhtudel mitte sekkuda ja lubada loodusel loomulikult ringelda.”

Sarnaselt varasemate aastatega oli selgi korral huvilistel võimalus osaleda arvukatel looduskaitsekuu üritustel, mida tänavu oli ligi 300, sealhulgas oli temaatilisi õppepäevi, matku, looduslaagreid ja -õhtuid, viktoriine, õppeprogramme, loomingulisi konkursse, näitusi ja talguid.

Tänavune looduskaitsekuu toimus juba 28. korda.

Taustainfo:

Üle-eestilist looduskaitsekuud korraldatakse alates 1980. aastast. Looduskaitsekuu eesmärk on ühiselt panustada meie looduskeskkonna säilimisse. Pearõhk on praktilistel töödel, milles osalevad nii ühiskondlikud organisatsioonid, õpilased kui ka looduskaitsjad.
Korraldatakse rohkesti mitmeid loodushariduslikke üritusi ja korrastatakse loodusobjekte. Igal aastal on looduskaitsekuu üritused seostatud kindla teemaga.

Varasemate looduskaitsekuude teemad
1996 - Vee- ja vee-elustiku kaitse
1997 - Eesti metsade kaitse
1998 - Looduskaitse linnades ja asulates
1999 - Jäätmehooldus ja loodushoid
2000 - Eesti märgalad ja nende kaitse
2001 - Eesti poollooduslikud kooslused ja nende kaitse
2002 - Laps ja loodus
2003 - Tunne kodumaa loodust
2004 - Liikide kaitse Eestis
2005 - Natura 2000 - ühised võimalused loodusele ja inimesele
2006 - Randade ja kallaste kaitse
2007 - Puud rahva meeles ja keeles

 

Allikas: Riikliku Looduskaitsekeskuse 5.06.08 pressiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.