Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Mai viimane nädal: õrnroheline ja õitsev (2008-06-04 07:37:54)

 

Õrnrohelisest ruskeroheliseni – sadu rohelise toone on praegu puudel, põõsastel ja rohukõrtel. Niidu tulikate kuldroheline, älve nokkheinaroheline, kase saunaroheline, vahtra ruskeroheline...

Kogu see roheline ilm õitseb. Kõige enam jäävad praegu silma põõsad: sirelid, enelad, pihlakad. Igas põõsas on kellegi pesa ja selgub, et aia otsaski – Soomaal Karuskosel toetasin pingil istudes ja juttu ajades küünarnuki postkasti moodi asjandusele, mispeale haabjamees Aivar Ruukel ütles: “Kas tead, et seal sees on sinitihase pesa?” – “Ei ole! Nii vaikselt ei saa nad olla!” oli mu ainus vastus, aga üles kergitatud kaane alt vaatasid rõõmsalt vastu kollanokalised sinikuued.

Nädala pärast siutsuvad nad juba puudel. Inimestel tasub vist praegu üldse vähem võõrastes kohtades kolada. Sest me õunapuu hakkas kodus õitsema ja ... kohe ka kroonlehti puistama. Hobukastan on täis-õies ja kuuse võrsed maitsma kutsuvalt hapukad.

 

Loe edasi...

 

Allikas: Eesti Päevaleht Kristel Vilbaste 04.06.08

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.