Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Maaülikooli Märja katsefarmile pannakse nurgakivi (2008-06-03 17:43:11)


Neljapäeval, 5. juunil kell 14.30 panevad Eesti Maaülikooli rektor Mait Klaassen ja Riigikogu maaelu komisjoni esimees Kalev Kotkas nurgakivi Märja veisekasvatuse katsejaamale.


Ehitustööd Märjal on täies hoos. Maaülikooli uus katsejaam peab valmima juba 1. oktoobriks 2008. Uues farmis on 125 lüpsilehmakohta ning samapalju kohti noorkarjale. Lüpsilehmade laudas on üks pool robotlüpsiks ja teine platsilüpsiks. Katsejaama tulevad ka õppeklass, laboriruumid erinevate katsete ja embrüosiirdamise tegemiseks.


Veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi direktori Toomas Tiiratsi sõnul on moodsa tehnoloogiaga oma katsejaam maaülikoolile õppetööks väga vajalik, kuna võõrastes farmides pole külalised enam sugugi teretulnud. Praktiseerimata ei saa aga loomakasvatust ja veterinaariat õppida ning oma katselauda olemasolu on kohustuslik ülikoolidele, kus neid erialasid õpetatakse. «Tulevikus peaks maaülikoolil olema ka oma sigala ja hobusetall,» lisas Tiirats.


Katsefarmis on tähelepanu all piimatootmise kogu ahel söödatootmisest kuni piimatootmiseni. Praegu on maaülikooli katsefarm Eerikal, kuid see on täielikult amortiseerunud. Eerika laudas on poolsada looma. Märjale kolides suurendatakse karja oma geneetilist baasi ära kasutades. Lauda ehitus läheb maksma 48 mln kr. Farmi projekteeris OÜ Agorek, ehitaja on AS Ilmre.

 

Allikas: Eesti Maaülikooli 03.06.08 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.