Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Osale õhusaaste uuringus! (2005-01-12 20:46:49)


Euroopa Liidu programmi "Puhas õhk Euroopale" (ingl Clean Air for Europe, CAFE) raames kutsub Euroopa Komisjon kõikide liikmesriikide elanikke avaldama oma arvamust koduriigi välisõhu kvaliteedi kohta. Internetipõhine küsitlus, mille eestikeelne ankeet Milline on Eesti elanike arvates meie välisõhu kvaliteet?

Euroopa Liidu programmi *Puhas õhk Euroopale" (ingl Clean Air for Europe, CAFE) raames kutsub Euroopa Komisjon kõikide liikmesriikide elanikke avaldama oma arvamust koduriigi välisõhu kvaliteedi kohta. Internetipõhine küsitlus, mille eestikeelne ankeet on kättesaadav keskkonnaministeeriumi kodulehel www.envir.ee, kestab kuni 31. jaanuarini.

Välisõhu saastatust põhjustavate keemiliste ja füüsikaliste tegurite negatiivne mõju väljendub inimese tervise halvenemises, taimede tootlikkuse kahanemises, osoonikihi paksuse vähenemises, happevihmades ja kliima muutumises. Välisõhu saastamine ja selle mõjud ei tunne riigipiire. Seetõttu on vajalik, et välisõhu saastuse vähendamine ja välisõhu kvaliteedi parandamine toimuks eri riikides samade reeglite järgi. Euroopa Liidu tasemel suunab ja koordineerib sellealast tegevust Euroopa Komisjon.

Eesti elanikud on küsimustiku täitmise kaudu oodatud osalema kogu Euroopa Liitu hõlmava välisõhu kvaliteedi parandamise strateegia koostamises, mis kehtestab pikaajalised välisõhu kaitse eesmärgid, ülesanded ja kohustused Euroopa Liidus kuni aastani 2020. Euroopa Komisjoni väljatöötatav strateegia kätkeb endas välisõhu kvaliteeti oluliselt mõjutavaid valdkondi nagu liiklemine, energiatarbimine jt ning nende toodete ja teenuste hindasid. Samas saadakse uuringu kaudu infot ka tulevaste tegevusplaanide koostamiseks. 

Ankeedis on 16 küsimust. Neile vastamine on anonüümne, kuid soovi korral võivad vastused andnud organisatsioonid oma nime ka avalikustada. Uuringu tulemused avaldatakse tänavu märtsis.

Euroopa Komisjoni poolt ellu kutsutud programmi "Puhas õhk Euroopale" eesmärgiks on kõikide liidu liikmesriikide ja asjaosaliste ühendustega kooskõlastatult ja koostöös suunata Euroopa Liidu välisõhu kaitse poliitikat. Eestit esindab CAFE-s Keskkonnaministeerium.

CAFE strateegia ja teiste Euroopa Komisjoni eestvedamisel koostatavate välisõhu kvaliteedi jälgimise ja parandamise tegevusplaanide koostamisel tahetakse arvesse võtta liidu elanike arvamust. Selleks oodataksegi ka Eesti elanikke täitma internetipõhist välisõhu kvaliteedi küsimustikku: www.envir.ee.

Lisateave: Joel Valge, Keskkonnaministeeriumi keskkonnakorralduse ja -tehnoloogia osakonna peaspetsialist, tel 626 2985.

Allikas: Keskkonnaministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.