Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Gümnaasiumi medaliga lõpetanud pääsevad TÜ täppis- ja loodusteaduste õppekavadele ilma eksamiteta (2008-05-30 13:13:43)


TÜ nõukogu kinnitas oma 30. mai istungil vastuvõtueeskirja muudatuse, mis võimaldab kõikidel gümnaasiumi kuld- või hõbemedaliga lõpetanutel astuda ülikooli loodus- ja reaalainete ning õpetajakoolituse õppekavadele ilma sisseastumiseksamiteta, vastamaks ühiskonna ootustele eelisarendada just nimetatud valdkondi.

TÜ õppeprorektori, professor Birute Klaasi hinnangul aitab vastne muudatus populariseerida ühiskonnale väga olulist valdkonda – täppis- ja loodusteadusi ning õpetajakoolitust, sest just matemaatika-, füüsika- ning loodusainete õpetajatest on Eesti koolides kõige suurem puudus. „Teisalt väärtustame sellega just kõrge õpimotivatsiooniga noori. Medalistidena ületaksid nad ilmselt niikuinii vajaliku lävendi, aga kuna sel aastal on umbes tuhande võrra vähenenud matemaatika riigieksamite tegijate arv, võib tegemist olla olukorraga, kus koolist sõltuvalt ei ole medaliga lõpetanu saanudki reaalainete eksamit teha. Sel moel annab ülikool talle võimaluse kõrgkoolis õpinguteks ja suunab just riiklikult prioriteetsetele erialadele,” selgitas Klaas. Soodustus kehtib medalistidele matemaatika, füüsika, keemia, haridusteaduse (reaalained) ja haridusteaduse (loodusteaduslikud ained) õppekavadele sisseastumisel.

Tartu Ülikooli rektori, professor Alar Karise hinnangul lähtub vastuvõtueeskirja muudatus eelkõige Eesti ühiskonna vajadustest, sest palju on räägitud reaal- ja loodusteaduste ning õpetajakoolituse eelisarendamise vajadusest, nüüd on aga ülikool astunud selles suunas ka reaalsed sammud.

Tartu Ülikooli õppeosakonna juhataja Siret Rutiku sõnul haakub vastuvõtueeskirja muudatus ka laiemalt ülikooli eesmärgiga motiveerida ülikooli astuma parimaid gümnaasiumilõpetajaid, kelleks medalistid kahtlemata on. 2007. aastal lõpetas gümnaasiumi medaliga ca 1100 noort ning ligi pooled neist ehk ca 500 asusid õppima Tartu Ülikoolis.

Tartu Ülikool hakkas medaleid taas vastuvõtul arvestama 2007. aastal, lisades kõikidele gümnaasiumi medaliga lõpetanud üliõpilaskandidaatide punktisummale kolm lisapunkti.

Lisainfo: TÜ õppeosakonna vastuvõtu peaspetsialist Kaja Karo, tel 737 6391, 505 3468.

Allikas: Tartu Ülikooli 30.05.08 pressiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.