Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kokkuvõte 2004. a põllumajandustoetustest (2005-01-12 20:14:46)


Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Amet (PRIA) maksis 2004. aastal põllumeestele, maaettevõtjatele, kohalikele omavalitsustele ja toiduainetööstustele kokku 1,8 miljardit krooni toetusi, sellest 1,3 miljardit kr pärineb ELi eelarvest. 
 
Mullu oli võimalik taotleda PRIAst 24 liiki toetust, mille saamiseks laekus üle 57 000 avalduse. Kõige rohkem toetusesoove, kokku üle 52 000, laekus põllumaa hooldamiseks ja veiste ning uttede kasvatamiseks. Toetust maksti neist 97% taotluste kohta kogusummas 1,15 miljardit krooni.

PRIA peadirektori asetäitja Katrin Noorkõivu sõnul on Eesti ainuke uus liikmesriik, kes jõudis ELi maa harimise ja hooldamise toetused kohe liitumisaastal välja maksta. "See oli ühelt poolt võimaluseks ja teiselt poolt proovikiviks nii põllumeestele kui ka toetusi menetlevatele ametnikele," sõnas Noorkõiv. "Ka selles osas on Eesti edukas, et struktuurifondide toetusteks määrati ettevõtjetele mullu PRIA kaudu 630 mln krooni ja sellest 174 mln kr maksti ka välja. See näitab, et põllumajandus- ja maaelusektoris on suur investeeringuvajadus ja ka võime investeerida."

"2004. aastat saab pidada ka SAPARDi programmile joone alla tõmbamise aastaks," ütles Katrin Noorkõiv. "SAPARDi investeeringutoetuste jagamisega alustasime 2001. aastal ja neid toetusi maksime mullu välja 437 mln krooni. Nüüdseks on Eesti ettevõtjatele välja makstud miljard krooni SAPARDi toetust."

Allikas: PRIA pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.