Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Allkirjastati põllumajanduslike rakendusuuringute ja arendustegevuse riiklik programm (2008-05-29 11:59:20)

 

Põllumajandusminister allkirjastas riikliku programmi-Põllumajanduslikud rakendusuuringud ja arendustegevus aastatel  2009-2014.

Programmi põhieesmärk on aidata kaasa põllumajandustootmise ja töötlemise konkurentsivõime tõusule, tagada selle jätkusuutlikkus, analüüsida  põllumajandustootmise ja -toodanguga kaasneda võivaid riske tarbijale ja keskkonnale ning töötada välja neid riske vähendavaid lahendusi kogu tootmis- ja töötlemisahelas.

Programmi elluviimisel on prioriteetideks noorteadlaste kaasamine, Eesti põllumajandusteaduste integreerimine rahvusvahelisse teadussüsteemi ja positiivsete teadustulemuste kiire rakendamine praktikasse, tõstes seeläbi majanduse konkurentsivõimet.

Programmi raames toetatakse rakendusuuringuid toiduohutuse ja tervise, taimekasvatuse ja taimetervise, loomakasvatuse (sh vesiviljelus),  põllumajandustootmist toetatavate tegevuste ning maamajandus- ja sotsiaaluuringute valdkondades.

Võrreldes varasema programmiga sisaldab käesolev programm projektiteemade ettepanekute esitamist ning reservi loomist ootamatult esilekerkivate ja sektorit oluliselt mõjutavate probleemide lahendamiseks. Projektiteemasid võivad esitada Põllumajandusministeeriumi osakonnad, põllumajandustootjad ja -töötlejad, teadus- ja arendusasutused ning esindusorganisatsioonid.
Prioriteetsetele teemadele kuulutatakse välja teadus- ja arendusasutustele suunatud projektikonkurss. Avaliku konkursi tulemused on aluseks põllumajanduslike rakendusuuringute ja arendustegevuse riiklikul rahastamisel. Projektiteemade konkursile oodatakse rakendusuuringu projekti teemasid koos lühikirjeldusega, mida hinnatakse lähtudes riikliku programmi eesmärkidest ja teema aktuaalsusest.

Dokumendid esitatakse ühes originaaleksemplaris paberkandjal Põllumajandusministeeriumi teadus- ja arendusosakonda (Lai 39/41, 15056  Tallinn) või elektrooniliselt aadressile maarja.normak@agri.ee märksõnaga "Rakendusuuringute projektiteemad 2008" hiljemalt 11. juuniks 2008.

 

Allikas: Põllumajandusministeeriumi 29.05.08 pressiteade

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.