Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Eesti käitumis- ja terviseteadlased tutvustavad uusi uuringuid (2008-05-28 11:31:13)

 

Miks eestlane on oma rahvuskaaslastest nii halval arvamusel? Millised tegurid mõjutavad meie käitumist liikluses? Sarnastele küsimustele otsitakse vastust 29.?31. maini toimuval Eesti käitumis- ja terviseteadlaste traditsioonilisel aastakonverentsil, mille eesmärk on anda ülevaade aasta jooksul tehtud uurimistööst, tunnustada parimate noorteadlaste saavutusi ning kavandada edasist valdkondadevahelist koostööd.

Eesti käitumis- ja terviseteaduste keskuse ja doktorikooli juhataja professor Jaanus Harro sõnul on aasta jooksul tehtud olulisi edusamme rahvusvahelistes kultuuriti võrdlevates sotsiaaluuringutes, mille üks näide on Eesti järjest süvenev osavõtt Euroopa sotsiaaluuringutest. „Ka võiks välja tuua professor Jüri Alliku juhitud uuringud teemal, milline on rahvaste tüüpiline ettekujutus teistest inimestest. Näiteks vene inimesed peavad ennast vähem neurootiliseks ja tunduvalt meelekindlamaks kui teisi venelasi. Eestlaste arvamus oma rahvuskaaslastest on aga veelgi viletsam,”rääkis Harro.

Veel tuleb konverentsil juttu Eesti käitumis- ja terviseteaduste keskuse andmebaasidest, mis viimase aasta jooksul on tublisti täienenud. Muuhulgas tutvustatakse Eesti laste isiksuse, käitumise ja tervise uuringu andmebaasi ning psühhobioloogilise liikluskäitumise andmebaasi, mis võimaldab jälgida inimese käitumise arengut reaalajas ning selgitada kõikvõimalike tegurite
(molekulaargeneetilistest kultuurilisteni) mõju inimese käitumisele.

Eesti käitumis- ja terviseteaduste keskus asutati Tartu Ülikooli juurde 2001. aastal eesmärgiga arendada interdistsiplinaarset uurimistööd ja korraldada doktoriõpet käitumis- ja terviseteaduste valdkonnas. Keskusesse kuulub 11 uurimisrühma Tartu Ülikooli sotsiaal-, arsti-, ja kehakultuuriteaduskonnast, Tervise Arengu Instituudist ning Suitsidoloogia Instituudist.

 

Allikas: Tartu Ülikooli 28.05.08 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.