Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kui kaua laguneb prügi? (2008-05-26 07:34:36)

 

Kas peaks nägema vaeva prügi sorteerimise ja tühjade pudelite kogumispunkti viimisega? Kui kõik prügi kokku ühte prügikasti visata, läheb see ju ka lõpuks prügimäele ning laguneb seal varem või hiljem. Seega ei tohiks südametunnistus siinkohal piinata? Võib-olla siiski peaks – vaata, kui kaua asjade lagunemine looduses tegelikult aega võtab ning mõtle järele. Need ligikaudsed arvud on koostanud USA rahvuspargiteenistus, New Hampshire’i keskkonnateaduste osakond ja New Yorgi linnavalitsus.

 

Klaaspudel – miljon aastat


Hea küll, tegelikult ei tea keegi ju päriselt, kas klaaspudeli lagunemine vältab miljon aastat, sest keegi ei ole seda protsessi nii pika aja jooksul jälginud. Kindlalt saab aga väita, et kui klaaspudeleid ümber ei töödelda, võtab nende lagunemine aega väga kaua. Klaas koosneb suures osas ränist – samast ainest, millest liiv – ning ei lagune isegi kõige karmimates keskkonnatingimustes.

 

Loe edasi...

 

Allikas: Äripäeva.ee Siim Sepp 26.05.08

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.