Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Soome rohenäpud Rõhu aias (2008-05-24 00:07:46)

 

Kevad on täie hoo sisse saanud, nii ka kevadtööd. Harjumuspärasest pisut erinevalt käib tänavu töö Rõhu katsejaama rajatava iluaia aladel: seal on hoogsalt ametis Soome tudengineiud – Häme Rakenduskõrgkooli (Hämeen Ammattikorkeakoulu) maastikukujunduse eriala teise aasta üliõpilased.

 

Seni on ERASMUS-e programmi vahendusel õppejõude ja tudengeid «vahetatud», kuid välispraktikandid on sel moel maaülikoolis esimest korda. Tudengite juhendaja, põllumajandus- ja keskkonnainstituudi maastikukujunduse lektor Kadri Maikov räägib, et ERASMUS võimaldab võtta välisüliõpilased n-ö ülikooli poolt tasustamata praktikale, makstes neile konkurentsivõimelist töötasu. Põllumajandus- ja keskkonnainstituut omalt poolt pakub tudengitele igal nädalal päevapikkus ekskursiooni mõnes huvitavas Eesti paigas.

 

Soome tudengid töötavad maaülikooli juures kokku 11 nädalat, neist kolmel toimub praktika Räpina Aianduskoolis, kus juhendajaks on Reti Randoja-Muts. Rõhu katsejaamas töötatakse Kadri Maikovi kujundusprojekti järgi iluaia ja tervendava aia rajamisel. Kogu praktikaprogrammi jooksul tehakse oma käega läbi kõik põhilisemad töövõtted.

 

Soomlaste sõnul olevat meiepoolne pakkumine olnud parim – ilmselt oli plaan välispraktikante maaülikooli võtta õige idee õigel ajal õiges kohas, möönab Kadri Maikov. Ka Rõhu aias töötavad tudengid ise ütlevad, et siia praktikale tulema ajendas just kava mitmekülgsus ja erinevate tööde proovimise võimalus.

 

Tüdrukud räägivad innustunult ja läbisegi: «Me saame igasuguseid asju teha! On tore, et saame katsetada seda, mida oleme juba õppinud. Näeme, kuidas see koht muutub.» Nad loodavad, et Häme koolist tullakse Rõhu aeda praktikale ka edasipidi, et siis ka ise arenguga kursis olla: «Jutustame uutele tulijatele, mida meie tegime, ning nemad räägivad meile, kuidas siin nüüd välja näeb.»

 

Kümne aasta pärast lubavad praegused praktikandid jälle ise Rõhule tulla, et oma silmaga näha, kuidas juhendaja Kadri plaanid tegelikkuseks on saanud.

 

Allikas: ajaleht Maaülikool 22.05.08, Krista Staškevitš.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.