Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kaitsealade päeva retk Juminda ja Pärispea poolsaarele (2008-05-16 00:13:38)

 

Laupäeval, 24. mail tähistab Riikliku Looduskaitsekeskuse Järva-Lääne-Viru regioon üle-euroopalist kaitsealade päeva ning kutsub kõiki huvilisi retkele Lahemaa kahele suuremale poolsaarele.

 

Loodusretkel tutvutakse kõigepealt Juminda poolsaare keskosas paikneva Majakivi-Pikanõmme õpperajaga. Retkejuhiks on kohalikku loodust, ajalugu ning kultuuri läbi ja lõhki tundev Juminda külavanem Karli Lambot. Retkelised saavad ronida Eesti suuruselt kolmanda rändrahnu otsa ning vaadata Kolga lahele Juminda kõrgeimas punktis paiknevast tornist. Õpperajal näeb lisaks rändrahnudele erinevaid metsatüüpe, liivaluiteid, vanu rannavalle, raba, siirdesood ja madalsood.

 

Pärispeale tuleb retkejuhiks kaasa bioloog ja Eesti Ornitoloogiaühingu auliige Linda Metsaorg, kellega koos võetakse ette jalutuskäik Eesti põhjapoolseimasse tippu Purekkari neemele. Räägitakse Pärispea poolsaare ajaloost ja loodusest ning sealsete rannikualade linnustikust. Linda Metsaorg tutvustab Pärispea parimaid linnuvaatluskohti.

 

Buss väljub Rakverest veekeskuse eest parklast kell 9 ja tagasi jõutakse kella 17 paiku. Peatus tehakse ka Palmses, kust väljutakse 9.45. Retkel pakutakse lõunapausi ajal suppi, pirukaid ning teed. Osalejatel palutakse riietuda sportlikult ning vastavalt ilmastikule. Arvestada tuleb mõningase füüsilise koormusega, kuna läbitakse u 4 km pikkune matkarada Jumindal ning minnakse jalgsi Purekkari neeme tippu (u 1 km parkimiskohast). Kindlasti tuleb kaasa võtta veepudel.

 

Retke korraldamist toetab Keskkonnainvesteeringute Keskus ning see on kõigile osalejatele tasuta. Palutakse eelnevalt registreeruda kas e-maili või telefoni teel: riina.kotter@lk.ee; 32 95 550, 50 37 128.

 

Riina Kotter, LKK Järva-Lääne-Viru regiooni loodushariduse spetsialist.

 

Allikas: www.lahemaa.ee 14.05.08.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.