Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
PRIA: Pindalatoetuste taotlejaid ootavad ees järjekorrad (2008-05-15 12:38:00)


Pindalatoetuste taotlusperioodi esimese kümne päevaga on PRIAle taotluse esitanud vaid 6200 maaharijat. PRIA prognooside kohaselt tuleb alles jäänud viie tööpäeva jooksul oma taotluspabereid esitama veel üle 11 000 taotleja, mis toob kaasa järjekorrad paljudes PRIA büroodes.

„Umbes 11 tuhat inimest ei ole veel taotlust esitanud. On selge, et nii klientide kui PRIA töötajate jaoks seisavad ees väga pingelised päevad, ” kommenteeris kujunevat olukorda PRIA regioonide osakonna juhataja Tea Tuulberg. Eelmisel aastal esitas oma pindalatoetuste taotluse PRIAle ligi 18 000 taotlejat ning kokku maksti neile välja üle 1,4 miljardi krooni toetust.

„Tänavu oleme esmakordselt loonud klientidele võimaluse endale taotluse esitamiseks sobiv aeg ette registreerida, kuid praeguseks on viimase viie päeva ajad suures osas juba täis. Kõigil ülejäänud taotlejatel tuleb arvestada elavas järjekorras seismisega,” selgitas Tuulberg. „Samas teenindab meil osa klienditeenindajaid ainult elavat järjekorda, nii et taotluse peaks saama kõik ikka ära esitatud. Kuid paljudes maakondades võib see tähendada mitmetunnist järjekorda,” ütles ta.

Käesoleval aastal tegi PRIA töökorraldusse muudatusi, et tagada klientide kiirem ja sujuvam teenindamine. Pindalatoetuste taotlusi võetakse vastu 2.-21. maini tööpäevadel kell 8.30-16.30. Kui varasematel aastatel olid paljud kliendid sunnitud oma taotluse esitamiseks järjekorras ootama hiliste õhtutundideni, siis tänavu väljaspool tööaega elavas järjekorras teenindamist enam ei toimu. „Sel aastal on PRIA kontorid erandkorras 19. ja 20. mail ka pikemalt - kuni kella 18ni - kõigi klientide jaoks avatud,”rääkis Tuulberg ning lisas, et kõigil oli võimalus aega telefoni või interneti teel ette registreerida.

PRIA paneb taotlejatele südamele, et nad võimalusel täidaksid oma taotlused ja kaardid ära juba enne PRIA kontorisse tulekut -nii hoiavad nad kokku enda ja teiste taotlejate aega.

Hilinenud taotlusi võetakse vastu 22. maist 16. juunini, kuid iga hilinetud tööpäeva eest väheneb siis toetuse summa 1% võrra.

Pärast taotluste vastuvõttu kontrollib PRIA esitatud andmete õigsust, võrreldes taotlustes kirjapandud andmeid registrites olevatega. Kuni oktoobrini kontrollivad PRIA inspektorid toetuse saamise tingimuste täitmist ka põldudel kohapeal.

Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Amet (PRIA) on EV Põllumajandusministeeriumi valitsemisalas olev valitsusasutus. PRIA ülesandeks on riiklike ning Euroopa Liidu põllumajanduse, kalanduse ja maaelu arengu toetuste administreerimine ning seadusega ettenähtud põllumajandusega seotud riiklike registrite ja muude andmekogude pidamine, nende andmete töötlemine ning analüüsimine. Alates moodustamisest 2000. aastal on PRIA välja maksnud ligikaudu 10 miljardi krooni ulatuses erinevaid toetusi.

Soovime taotlejatele head kevadtööde jätku ning loodame mõistvale suhtumisele!

 

Allikas: Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ameti (PRIA) 15.05.08 pressiteade

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.