Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tallinna Botaanikaaed saab uued kasvuhooned (2008-05-14 13:17:38)

 

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) juhatus kinnitas toetuse Tallinna Botaanikaaia kasvuhoonete rekonstrueerimiseks. Lammutatakse vanad amortiseerunud kasvuhooned ning ehitatakse asemele uued, mis moodustavad terviku keskse palmimajaga. Rekonstrueeritakse ka kasvuhoonetega piirnev terrass, kus suvel saab eksponeerida taimi ja avada välikohviku.

“Botaanikaaia juba 1970. aastatel rajatud kasvuhoonetes on eksponeerimisvõimalused viletsaks muutunud ja see on vähendanud aasta-aastalt külastajate arvu. Lisaks on vanades kasvuhoonetes ohus rikkalike eksootiliste taimekollektsioonide säilimine, kütmisel suured soojakaod ja töötajatel kehvad töötingimused,“ loetles EASi ettevõtluskeskkonna divisjoni direktor Monica Hankov rekonstrueerimise põhjusi. „Uued kasvuhooned avardavad võimalusi teadustööks ning pakuvad nii kohalikule elanikule kui ka väliskülastajale huviväärset Tallinna kesk- ja vanalinnast väljaspool, aidates tõsta turismitulusid,“ lisas ta.

Rekonstrueerimine on ette nähtud kahes etapis, millest I etapp viiakse ellu 2008-2009. Selle käigus rekonstrueeritakse palmimajast lõuna pool asuvad ekspositsioonikasvuhooned. II etapp on planeeritud ellu viia aastatel 2009-2011 ja selle käigus rekonstrueerida palmimajast põhja pool asuvad ekspositsioonikasvuhooned.

Esimese etapi tööd said 27 mln krooni toetust EASi piirkondade konkurentsivõime tugevdamise programmist, mida kaasrahastab Euroopa Regionaalarengu Fond. Selle tulemusena valmib 700 ruutmeetrit kaetud ekspositsioonipinda ning 300 ruutmeetrit kollektsioonide kasvupinda.

Lisainfo: Monica Hankov, EASi ettevõtluskeskkonna divisjoni direktor, tel 738 6004, monica.hankov@eas.ee.

 

Allikas: Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse 14.05.08 pressiteade.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.